Au mai rămas două etape din campionatul de fotbal al Italiei, iar liderul AC Milan are o distanță de două puncte în fața rivalei locale Inter Milano, care este euforică, după ce miercuri a pus mâna pe Cupa Italiei.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

În etapa a 37-a, AC Milan va înfrunta duminică, 15 mai, de la ora 19:00, o adversară tot din Lombardia, Atalanta Bergamo. Nu va fi însă un meci ușor, mai ales că și oaspeții au pentru ce să tragă tare.

AC Milan are în față un test important, dar dorința de a câștiga titlul animă echipa.

„Jucătorii sunt tineri și puternici, unii sunt în premieră în fața unui astfel de moment. Sunt însă sigur că nu vor claca”, a spus antrenor Stefano Pioli.

Din păcate, mai mult accidentat, suedezul Zlatan Ibrahimovic nu mai poate ajuta echipa decât în vestiar. Omul-titlu este portughezul Rafael Leao.

Lusitanul a adus recent o victorie importantă cu Fiorentina, dar are și alte evoluții excelente, cu driblinguri și pase decisive în palmares.

Bergamascii au scăzut ritmul în retur, sufocați de participarea în Ligă, dar și-au revenit în ultima parte, cu două remize și două victorii în ultimele 4 jocuri.

Formația lui Gasperini evoluează acum degajat, dar n-a fost mereu așa: a apărut stoarsă de energie în anumite perioade ale sezonului.

Atalanta lui Gasp se află într-o scădere evidentă. Învățată cu aerul înalt al Ligii Campionilor, acum nu este sigură nici de o poziția de Europa League sau de Conference League. Tehnicianul este însă bine văzut la echipă.

Trupa din Bergamo, situată pe locul 8, are 59 de puncte, la fel ca Fiorentina, care este pe șapte. Locurile 5, 6 și 7 trimit în Europa.

La Atalanta, internaționalul român Valentin Mihăilă n-a confirmat și va fi trimis înapoi la Parma, care, cel mai probabil, îl va împrumuta în altă parte, fie îl va vinde definitiv. O soluție ar putea fi revenirea în Bănie.

Superbet are cota 1.8 pentru victoria Milanului.

AC Milan vs Atalanta
1

Cotă 1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol