​Liga 1 la fotbal se apropie de final, atât la play-off, cât și în play-out. Vineri, 13 mai, de la ora 20:30, în etapa a 9-a din play-out se dispută meciul dintre Dinamo București și UTA Arad.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Dinamo și Chindia vor disputa meciuri de baraj pentru rămânerea în prima divizie. Iar tot ce face gruparea „câinilor roșii” este să se pregătească pentru duelul decisiv cu o divizionară secundă.

UTA are o perioadă liniștită, chiar dacă a ratat intrarea în play-off. Echipa a scăpat de la Laszlo Balint, dar nici cu Ionuț Badea nu s-a reușit un salt de calitate. Dinamo și UTA sunt „echipe surori”. În Arad, „câinii” au mulți fani, iar actualul tehnician are un trecut de dinamovist.

„E un final de campionat foarte disputat în liga a doua și sunt câteva echipe destul de puternice. E chiar foarte puternic play-off-ul.

O să fie foarte disputat și discutat. Sunt convins că Liga 1 va fi mai puternică anul viitor, cu două echipe de tradiție, în locul Clinceniului și al Mediașului care au probleme, dar să nu aibă și ele probleme financiare

Sunt într-o situație dificilă, dar în ultimele două etape au arătat mai bine. Au avut o perioadă mai lungă de trei săptămâni să se antreneze, pentru că erau câțiva jucători nepregătiți fizic. Eu cred că oricare dintre cele trei echipe din Liga 2 sunt cam de aceeași valoare și vor fi două meciuri foarte disputate.

Pot apărea accidentări, iar asta e o problemă, care să dea lucrurile peste cap. E foarte greu și pentru Uhrin să stabilească cine joacă și ce strategie să adopte. Dinamo trebuie să încerce să câștige ambele meciuri la baraj, ca să nu aibă nicio emoție”, a comentat Gigi Mulțescu, fost jucător și fost antrenor la Dinamo.

UTA pregătește sezonul viitor și îl vrea pe Claudiu Keșeru. Atacantul care a intrat încă din iarnă în dizgrația lui Gigi Becali ar putea rămâne în Liga 1, la UTA Arad, mai ales că ar fi relativ aproape de localitatea natală Oradea.

Totuși, pentru ca mutarea să aibă șansă de îndeplinire, UTA trebuie să fie cumpărată de Simion Apreutese, care se află în discuții avansate cu Alexandru Meszar.

În acest caz, Ilie Dumitrescu ar ocupa o funcție în club, iar antrenorul dorit de posibila nouă conducere este Ilie Poenaru.

Fostul tehnician de la Clinceni și Gaz Metan a recunoscut că și l-ar dori pe Claudiu Keșeru în echipă și a transmis că FCSB a greșit în momentul în care a renunțat să se bazeze pe atacant.

„FCSB are număr 9, dar se antrenează singur. El vrea să joace, a câștigat trofee, nu e ok cum se comportă cu el, dar e decizia celor de acolo. E un număr 9 cum greu găsești în România.

La vârsta lui, e impecabil. Capacitate de efort, inteligență, devine și număr 10, face verticalizare, pasator, marcator. Lângă el pot crește alții foarte bine. Îl văd să joace la orice echipă din campionat. Eu l-aș vrea la mine în echipă, toți îl doresc”, a declarat Ilie Poenaru.

Superbet propune cota 3.4 pentru semnul X (remiză).

Dinamo vs UTA

X
Cotă
3.4

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol