​CS Universitatea Craiova a rămas doar cu mirajul Cupei României la fotbal. „Leul” oltenilor își linge rănile, după ce duminică seară a pierdut, în Bănie, „finala” de Liga 1 cu FCSB, răpus chiar de un fost jucător de-al său.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Trupa craioveană are joi, 12 mai, meci tot pe teren propriu, în returul semifinalelor Cupei, de la ora 19:30. Pentru deținătoarea trofeului, partida se reia de la 2-1 pentru covăsneni, așa că au nevoie musai să înscrie măcar un gol în poarta adversarilor.

Laurențiu Reghecampf, 46 de ani, este afectat de eșecul contra bucureștenilor și consideră că echipa sa a avut ghinion.

„Sunt dezamăgit, pentru că a fost un joc bun și am pierdut. Sper ca băieții să fie pregătiți pentru meciul de joi, din Cupă. Am avut 3-4 șanse bune în prima repriză. Dacă aveam astăzi un pic de noroc, jocul se schimba total.

Va trebui să încerc să îi motivez pe jucători pentru meciul de joi. Noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de realizat, anume să ne câștigăm Cupa”, a spus Reghe, la finalul partidei cu FCSB.

Cristiano Bergodi (57 de ani) are un play-out liniștit. Iar conducerea l-a asigurat că va rămâne la conducerea echipei de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi în sezonul următor, el semnând recent prelungirea contractului cu gruparea covăsneană până în vara anului 2023.

Antrenorul italian a fost instalat la conducerea tehnică a formaţiei din Sfântu Gheorghe la 8 octombrie 2021, el înlocuindu-l la momentul respectiv pe antrenorul Leo Grozavu.

Sepsi are o miză și în campionat. Primele două clasate din play-out vor disputa un meci de baraj, apoi câștigătoarea va înfrunta echipa clasată pe locul 3 sau 4 în play-off, în funcție de câștigătoarea Cupei României, pentru ultimul loc de cupele europene.

În carieră, Cristiano Bergodi a mai pregătit echipe precum Universitatea Craiova, FC Voluntari, Modena, ASA Târgu Mureş, Rapid Bucureşti, Brescia, Pescara, FCSB, Poli Iaşi, CFR Cluj sau FC Naţional.

Bergodi este cel mai longeviv antrenor străin din fotbalul românesc. A ajuns în țara noastră în 2005, la FC Național, iar la 17 ani distanță îl găsim tot în Liga 1, la Sepsi.

„Cristi Săpunaru și Ciprian Deac când erau tineri la Rapid și CFR Cluj, Bogdan Stancu de la FCSB, Valentin Mihăilă și Alexandru Cicâldău de la Universitatea Craiova”, a declarat italianul despre cei mai tari fotbaliști pe care i-a pregătit în România.

Superbet propune cota 1.85 pentru solist 1 (victorie Craiova) în 90 de minute.

CS U Craiova vs Sepsi Sf. Gheorghe
1

Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol