​Se strânge lupta pentru titlu în cel mai puternic, mai bogat și mai spectaculos campionat de fotbal al lumii, cel din Anglia. Liverpool se deplasează plină de optimism pe „Villa Park” din Birmingham, ca să-și măsoare forțele cu Aston Villa. Meciul se joacă marți seară, 10 mai, de la ora 22:00, în etapa a 33-a din Premier League (sezonul numără, în total, 38 de runde).

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Programul pune formațiile cu șanse la câștigarea campionatului, Liverpool și Manchester City, să înfrunte și adversari rămași fără obiective, pe final de sezon.

Situația aduce o stare de relaxare din partea adversarilor, fapt care poate conduce, inevitabil, la două situații: delăsare și demotivare, fie, dimpotrivă, un zvâc de ambiție, mai ales din partea jucătorilor care, evoluând mai puțin, doresc să demonstreze că meritau mai multe minute sau trag tare pentru un contract mai bănos.

Aston Villa este un adversar aparent dezinteresat de puncte, aplecat mai degrabă spre experimente și inovații. Ar trebui să iasă la rampă nume noi, în acest joc.

Intrată pe mâna lui Steven Gerrard, legendă a „cormoranilor”, pare greu de crezut că Aston Villa va ridica mari probleme în disputa cu Liverpool.

Un exemplu care confirmă teoria că Gerrard poate pierde cu zâmbetul pe buze există și are dată recentă: din postura de campioană a Europei, Chelsea nu s-a omorât cu firea pe terenul celor de la Everton, echipă aflată la retrogradare și cu mare nevoie de puncte.

Londonezii au cedat, 0-1, și nu le-a părut deloc rău. „Albaștrii” n-au uitat că Frank Lampard, acum manager al „caramelelor”, este o legendă a clubului de pe „Stamford Bridge”, iar sezonul trecut le-a fost antrenor.

Așadar, situații în oglindă pentru cei doi „gemeni” ai Angliei, care formau odinioară mijlocul naționalei.

După o serie de 4 înfrângeri și o remiză, pe 30 martie, Aston Villa a învins-o pe ultima clasată, Norwich, și a obținut liniștea privind rămânerea în prima ligă.

De asemenea, pozițiile de Europa le sunt inaccesibile. În aceste condiții, rularea întregului lot pare să fie singurul țel urmărit de Gerrard, cel care vrea să-l aducă din vară, liber de contract, pe uruaguayanul Luis Suarez, „cel mai valoros coleg alături de care am jucat”. Cei doi au fost colegi la Liverpool.

Nu doar Gerrard are un trecut de „cormoran”. În lotul celor de la Aston Villa, jocul la mijlocul terenului îl face brazilianul Philippe Coutinho, care nu-și mai găsea locul la Barcelona, așa că a decis să schimbe aerul.

La 29 de ani, Coutinho trage tare la fiecare apariție, dornic să prindă un loc în lotul lărgit al Braziliei la Cupa Mondială din Qatar.

Sud-americanul a evoluat pe „Anfield” între 2013 și 2018. Și a făcut-o excelent, astfel că a atras atenția Barcelonei, care a decis să-l achiziționeze.

Coutinho nu s-a impus în Spania, fiind împrumutat, pe rând, la Bayern Munchen, iar acum la Aston Villa.

Liverpool are nevoie să se mențină în formă pentru finala Cupei Angliei (14 mai, cu Chelsea), dar mai ales pentru marea finală de la Paris, din Liga Campionilor (28 mai, cu Real Madrid).

În tur, golul lui Mo Salah, din penalty, în minutul 67, a adus victoria în etapa a 16-a din Premier League. Era 11 decembrie 2021, iar Steven Gerrard apucase să se instaleze abia de o lună pe banca echipei din Birmingham.

Superbet are cota 1.9 pentru pariul I 2 (Liverpool conduce la pauză).

Aston Villa vs Liverpool I 2


Cotă 1.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol