În etapa a 36-a din Serie A, luni, 9 mai, de la ora 21:45, AC Fiorentina și AS Roma concurează pentru un loc de cupe europene, iar meciul lor direct poate da răspunsul la această dilemă.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Gruparea toscană are un sezon solid, deși l-a pierdut pe golgheterul sârb Dusan Vlahovic, plecat la Juventus Torino. De 4 meciuri însă, trupa viola înregistrează doar înfrângeri: 3 în campionat și una în Coppa Italia.

Pierderea sârbului se simte, chiar dacă Fiorentina l-a recuperat pe polonezul Piatek. Comparația cu aceleași echipe deja confruntate în turul campionatului este negativă pentru Fiorentina. Echipa toscană a pierdut 5 puncte față de cele câștigate anterior.

Cu Torino, AC Milan, Salernitana, Napoli, Inter, Genoa, Cagliari, Lazio, Spezia, Atalanta, Sassuolo, Verona, Empoli, Venezia și Bologna în tur, Fiorentina a însumat 29 de puncte (cu o medie de 1,81 puncte pe meci), în timp ce, în retur, punctele câștigate împotriva acelorași formații au fost 24 (1,50 puncte în medie pe meci, ceea ce înseamnă cu 17% mai puțin).

Antrenorul Fiorentinei, Vincenzo Italiano, vrea să dea restart echipei.

„Trebuie să reacționăm așa cum am făcut întotdeauna. Nu este niciodată ușor să pregătești meciuri într-un timp atât de scurt, pentru a recăpăta energie și pentru a fi atenți la detalii. Acum nu mai avem mult timp și știm ce avem de făcut. Când jucăm acasă, avem un impuls important și trebuie să-l exploatăm”.

La modul general, Fiorentina este mulțumită de sezonul pe care l-a făcut. Dar pregătește sprintul finalului de sezon, pentru a prinde măcar Conference League.

„Cred că am fost extraordinari, am jucat într-o semifinală de Cupa Italiei, dar pentru a face o treabă grozavă nu trebuie să renunțăm chiar acum.

Avem nevoie de un ultim sprint, pentru a obține ceea ce merităm. Vrem să atingem acest obiectiv, acest cadou pe care oamenii îl doresc de la noi.

Calificarea în Europa ar fi o cireașă fantastică. Nu am reușit niciodată să joc cupele ca jucător și manager, este visul meu”, afirmă tehnicianul.

AS Roma vine după semifinala de foc cu Leicester, meci disputat joi seară, pe „Olimpico”. Însă un loc bun în Serie A hrănește orgoliul nesătul al lui Jose Mourinho, care vrea să prindă din nou Europa.

Dacă Liga Campionilor nu se mai poate, măcar Europa League să fie atinsă, adică locurile 5 și 6.

Deocamdată, înaintea etapei, Roma este pe locul 6, la trei puncte în urma lui Lazio.

Superbet are cota 2.1 pentru PGO (primul gol oaspeții).

Fiorentina vs AS Roma
PGO


Cotă 2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol