Rapid și-a propus să termine prima în play-out-ul Ligii 1 și caută victoria luni, 9 mai, de la ora 20:30. În etapa a 8-a, gruparea giuleșteană va fi gazdă pentru trupa din Bănie, FCU Craiova 1948, echipa familiei Mititelu.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Cele 39 de puncte o clasează pe Rapid pe primul loc în play-out, la egalitate cu Sepsi.

Adrian Mutu are o revanșă de luat, după ce a fost alungat de olteni cu calificativul „necorespunzător”.

Iar tânărul tehnician se află și sub presiunea „vechilor rapidiști”, care nu înghit faptul că echipa i-a fost dată pe mână unui fost dinamovist, fără niciun trecut de rapidist.

„Briliantul” va fi la „butoane” în sezonul în care Rapid sărbătorește centenarul (2023), în timp ce antrenori cu sânge vișiniu, precum Pancu sau Șumudică, n-au primit șanse din partea președintelui Daniel Niculae.

Totuși, dinamoviștii au prins rădăcini în Giulești și au făcut performanță.

Ultimul titlu a fost adus de un antrenor care s-a format la Dinamo, Mircea Rednic, iar Mircea Lucescu a pus bazele Rapidului modern. Ambii au făcut carieră în „Groapă”.

Rapidiștii au un stadion nou-nouț, au suporterii alături în număr mare meci de meci, iar curând l-ar putea avea la susținere pe unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România în domeniul bricolajelor, Dan Șucu.

Craioveanul Mihai Rotaru crede că, odată cu venirea acestuia în acționariatul Rapidului, așa cum se vehiculează, clubul va învăța să facă business, marketing și va avea un buget considerabil, cu care va putea ataca titlul. Nu pentru un singur an, ci pentru mult timp de acum încolo.

„Rapid cred că va fi echipa care va conta foarte mult în lupta la titlu, nu doar în sezonul viitor, ci pe termen lung. Acolo, lucurile se vor face altfel, din perspectiva business-ului. Va fi un management coerent, fiindcă asta lipsește fotbalului românesc.

Vor avea grijă să-și crească produsul. După aducerea noului investitor, sunt sigur că va conta. Va fi o forță. Dar nu neapărat din punct de vedere financiar, fiindcă sunt mulți oameni care au bani și ar putea susține echipe. Vor fi periculoși vor ști să facă business, să-și crească produsul din punct de vedere sportiv”, a declarat Rotaru.

Cu un antrenor de-al casei, Nicolo Napoli, Craiova și-a găsit liniștea pe care a tot căutat-o în mandatul lui Adrian Mutu. Echipa stă pe un loc călduț, iar obiectivul este ca și atins: rămânerea în Liga 1, evitând inclusiv barajul.

Superbet are cota 2.25 pentru pronostic 1 (victorie Rapid).

Rapid vs FCU Craiova 1948
1

Cotă 2.25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol