După ce miercuri a pierdut dramatic calificarea în finala Ligii Campionilor, ratând în ultimul minut biletele pentru partida de pe 28 mai, de la Paris, Manchester City revine prăbușită psihic, dar și obosită fizic după efortul depus în jocul cu Real Madrid, în Premier League, unde are de apărat primul loc în clasament.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Având-o mereu în ceafă pe Liverpool, care sâmbătă a jucat cu Tottenham (1-1), City nu se simte confortabil să joace în etapă după rivala în lupta pentru titlu.

Formația lui Pep Guardiola are meci duminică, 8 mai, de la ora 18:30, cu Newcastle, o echipă care s-a îndepărtat de locurile codașe, avansând treptat până la mijlocul clasamentului, însă fără șanse la cupele europene. Este etapa a 36-a în Premier League și, în afara acesteia, mai sunt două de disputat până la final.

Este un meci periculos pentru City, care se poate prăbuși total, după drama trăită la Madrid.

Newcastle poate „arbitra” cursa pentru titlu. Runda trecută a avut meci cu Liverpool, în fața căreia a cedat la limită, 0-1, iar acum testează liderul dinaintea etapei.

Într-un clasament al ultimelor 10 etape, Newcastle este pe un onorabil loc 5, cu 19 puncte adunate, peste formații precum Arsenal, Manchester United sau Leicester.

Progresul se datorează jucătorilor aduși de Eddie Howe în vară, fotbaliști care n-au fost deloc ieftini: Bruno Guimarares (Lyon, 42 mil. euro), Chris Wood (Burnley, 30 mil. euro), Kierran Trippier (Atletico Madrid, 1 mil. euro) și Dan Burn (Brighton, 15 mil. euro).

Iar cumpărăturile nu s-au terminat. Potrivit „The Mirror”, primul nume pe lista celor de la Newcastle, pentru următoarea campanie de transferuri, este atacantul celor de la Everton, Dominic Calvert-Lewin (25 de ani).

Chiar dacă a fost mult timp accidentat, în acest sezon, „DCL” rămâne un atacant interesant pentru marile forțe financiare din Premier League. Pentru a lua fața granzilor, ”coțofenele” sunt gata să ofere ”caramelelor” o sumă uriașă în schimbul atacantului: 66 de milioane de euro.

Dominic Calver-Lewin s-a transferat la Everton în 2016, de la Sheffield United, pentru aproximativ două milioane de euro. Acum, poate obține de cel puțin 30 de ori mai mulți bani. În tot acest timp, în care a fost selecționat la naționala Angliei, a adunat 187 de meciuri, în care a marcat 56 de goluri și a oferit 17 pase de gol.

Dar Necastle se mai și refuză. Încă la Liverpool, Divock Origi, ofertat și de Crystal Palace, i-a spus pas lui Newcastle, club care a căpătat o forță financiară importantă după ce a fost preluat de Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită. Belgianul a respins propunerea, fiind atras de proiectul lui AC Milan, formație aflată pe primul loc în Serie A.

În tur, „coțofenele” nu le-au pus probleme „cetățenilor”, care au învins cu 4-0. Acum, miza este uriașă doar pentru City, care n-are voie să nu câștige, într-o perioadă în care are nevoie să-și lingă rănile.

Superbet dispune de cota 1.75 pentru 0-3 goluri în meci.

Manchester City vs Newcastle Cotă


0-3 goluri în meci
1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol