​Play-off-ul intră la apă pe etapă ce trece, dar situația din fruntea clasamentului nu se limpezește. După o rundă în care primele 3 clasate, CFR, FCSB și Craiova, au câștigat pe linie, urmează o etapă care va aduce cu siguranță lămuriri. Iar asta pentru că liderul are meci cu cea mai slabă formație din play-off, iar bucureștenii vor da testul maturității în Bănie.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În etapa a 8-a din play-off, CFR Cluj merge la Pitești, unde sâmbătă, 7 mai, de la ora 20:30, se prezintă pe stadionul „Nicolae Dobrin”, ca să dea piept cu FC Argeș. Pare un duel inegal.

Gazdele au o linie de clasament deplorabilă în play-off: 6 înfrângeri și o singură victorie, un 1-0 chinuit cu FC Voluntari. Iar ultimele jocuri arată prestații lamentabile, 0-4 cu Craiova și 0-4 cu FCSB. Ar trebui să urmeze un 0-4 cu CFR, dacă s-ar respecta trendul.

Se știe însă că ardelenii nu fac scor în Liga 1. Câștigă de multe ori la limită, iar când dau de un adversar mult mai slab cotat, ca acum, se distanțează la două goluri avans, apoi aleg să apere avantajul cu atenție sporită.

Pentru argeșeni, calificarea în play-off este în sine o performanță. Antrenorul Andrei Prepeliță, confirmat pe banca „vulturilor” pentru sezonul viitor, a reclamat faptul că jucătorii săi se simt deja în vacanță și că îi este greu să îi motiveze. Unii sunt cu gândul la plecare.

În afara partidei cu FC Argeș, CFR Cluj mai are de jucat cu Universitatea Craiova, acasă (14 mai), și cu FCSB, în deplasare (21 mai). Sunt partidele în care ardelenii au nevoie de toată energia, urmând a fi decisive.

La conferința de presă de la finalul meciului cu Farul, câștigat cu 1-0 de CFR, Dan Petrescu a ținut să își arate din nou dezamăgirea față de sistemul competițional aplicat în fotbalul românesc.

Antrenorul CFR-ului crede că fără înjumătățirea punctelor înainte de intrarea în play-off, ardelenii ar fi fost siguri acum de câștigarea campionatului.

„Spiritul de echipă este acum mult mai important decât forma. Echipa noastră nu e în formă, se vede acest lucru. Dacă nu ești în formă, poți să pierzi un campionat pentru 3-4 meciuri.

Am spus mereu că nu e normal ca în play-off să ți se ia puncte. În momentul de față, CFR ar avea 89 de puncte și ar fi sărbătorit titlul astăzi.

Dar din cauza acestui regulament, nu avem ce să sărbătorim. Suntem disperați și stresați pentru că regulamentul este cel care este. Ce să le zic jucătorilor? În 37 de meciuri au făcut 89 de puncte”, s-a plâns Dan Petrescu.

Superbet prezintă cota 1.8 pentru O2+ (CFR marchează două sau mai multe goluri).

FC Argeș vs CFR Cluj

O2+

Cotă
1.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol