Locurile de Liga Campionilor sunt marea atracție a finalului de sezon în Hexagon. Campioana stagiunii trecute în fotbalul francez, OSC Lille, o primește în vizită, în etapa a 36-a, vineri, 6 mai, de la ora 22:00, pe AS Monaco.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Lille a cedat puterea în Franța, iar pentru sezonul viitor nu va prinde nici măcar loc de Conference League. A predat armele runda trecută, fiind umilită de codașa Troyes, scor 0-3.

Lille a terminat cu doi oameni în minus, iar asta arată că echipa este stoarsă fizic și psihic, după ce a mers până în optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Chelsea Londra, campioana Europei.

Antrenorul Jocelyn Gourvennec se pregătește să primenească lotul. Sunt oferte pentru mai mulți jucători, iar la loc de cinste în căutări se află canadianul David Jonathan, calificat cu naționala la Cupa Mondială din Qatar.

Lille știe să lanseze viitoare staruri, așa că departamentul de scouting lucrează de zor.

În schimb, AS Monaco vrea acolo unde a fost Lille, adică în grupele Ligii. Și are argumente, arătând o formă sportivă excelentă.

În total, 4 formații se bat pe două locuri fruntașe. Marseille (65p), Rennes și Monaco (câte 62p) și Nice (60p) visează să stea la masa bogaților la toamnă.

Cu PSG imposibil de atins, OM părea scăpată în câștigătoarea poziției de vicecampioană. Până săptămâna trecută, când a capotat lamentabil acasă cu Lyon, scor 0-3, și a redeschis lupta pentru locul 2.

În Ligue 1, primele două clasate merg în grupele Ligii, acolo unde sunt banii și strălucirea gloriei, iar locul 3 susține play-off. Locul 4 duce direct în Liga Europa, iar locul 5 - în Conference League.

De la 3-0 cu PSG, pe 20 martie, Monaco a bătut tot ce a întâlnit în cale. A strâns 7 victorii consecutive, iar conducerea se felicitări pentru aducerea belgianului Clement, cel care în sezonul trecut a făcut-o campioană pe FC Brugge.

De la venirea noului tehnician, care l-a înlocuit pe croatul Kovac, monegascii au prins aripi. I-a ajutat și faptul că nu au mai avut pe cap aparițiile europene, așa că și-au putut pregăti în voie aparițiile în campionat.

Meciurile între cele două au avut sare și piper, iar golurile n-au lipsit. În tur, pe 19 noiembrie, s-a terminat 2-2, cu canadianul David izbutind o „dublă”.

Superbet dispune de cota 1.8 pentru PsF X (remiză la pauză sau la final).

OSC Lille vs AS Monaco
PsF X


Cotă 1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol