Campioana revine la Milano, după două partide susținute departe de „Giuseppe Meazza”. Inter a reparat la Udine pocinogul de la Bologna, iar vineri, 6 mai, de la ora 19:45, n-are voie să greșească în etapa a 36-a cu Empoli.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Echipele din Milano, AC Milan şi Inter, se bat pentru titlu în Serie A. Situația cu 3 etape înainte de finalul campionatului le arată pe cele două formaţii despărţite de numai două puncte. Fotbaliştii de la AC Milan sunt în fața Interului, însă rivalii au un program mai uşor în ultimele etape.

Pe prima poziţie se află AC Milan (77 puncte), care duminică a câştigat cu greutate partida de pe teren propriu cu Fiorentina. A fost 1-0 pentru gazde, golul victoriei fiind înscris în minutul 82 de portughezul Rafael Leao, revelația campionatului.

Tot duminică, dar câteva ceasuri mai târziu, Inter s-a impus în deplasare. A câştigat cu 2-1 partida cu Udinese şi s-a apropiat din nou la două puncte de AC Milan.

Pe Inter pare să o avantajeze programul din ultimele etape, dar AC Milan a demonstrat în acest campionat că poate învinge orice echipă. Şanse teoretice la titlu mai au Napoli (70p) şi Juventus Torino (69p), care se află pe locurile 3 şi 4.

Empoli este pe locul 14 și nu speră la nimic. Și-a îndeplinit obiectivul, salvându-se de la retrogradare, așa că își poate permite să rodeze jucătorii tineri sau pe cei folosiți mai puțin de-a lungul sezonului.

Runda trecută, a condus-o acasă pe AC Torino, dar, cu doi oameni eliminați, a încasat 3 goluri de la Andrea Belotti. S-a terminat 3-1 pentru piemontezi.

Empoli este capabilă de miracole. În urmă cu două runde, le-a stricat socotelile celor de la Napoli, care conduceau cu 2-0 în minutul 80, dar au primit 3 goluri în 8 minute și au plecat învinși de pe „Stadio Carlo Castellani”.

În ultima partidă directă, pe 19 ianuarie, Inter a trecut cu 3-2 pe Empoli, cu gol în prelungiri al lui Stefano Sensi (minutul 104). Folosit titular la Inter, Ionuț Radu și-a dat atunci autogol. Era faza optimilor de finală în Coppa Italia.

Românul a fost eroul negativ și al jocului recent de la Bologna, iar la Udine n-a mai fost folosit titular de antrenorul Simone Inzaghi. Portarul nu are viitor la Milano, în condițiile în care a fost deja cumpărat camerunezul Onana, iar veteranul Handanovic tocmai a iscălit prelungirea înțelegerii pentru încă un sezon.

Superbet propune cota 1.57 pentru 0-2 total goluri în repriza a doua.

Inter vs Empoli
Cotă


0-2 goluri în repriza a doua
1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol