Pe „Ibrox Park” din Glasgow se decide joi, 5 mai, de la ora 22:00, una dintre echipele care vor evolua cu trofeul pe masă în actuala ediție din Europa League. Iar de acolo mai este doar un pas spre cupă și, implicit, spre calificarea automată în grupele Ligii Campionilor.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nemții vor pleca în partida de joi cu un ușor avans, 1-0, în returul semifinalelor.

Victoria de săptămâna trecută s-a conturat greu, prin reușita spaniolului Angelino (85).

Apetitul ofensiv al gazdelor a fost potolit de o defensivă aproape fără greșeală a scoțienilor. Totuși, gazdele au șutat de 10 ori pe spațiul porții adverse.

Leipzig a jucat luni, în etapa de campionat, dar a eșuat: 1-3 cu Borussia M’Gladbach, fiind al doilea KO consecutiv, după meciul cu Union Berlin, 1-2.

Din acest motiv, a fost dată jos din Top 4 de Bayer Leverkusen și de Freiburg. În finală, Leipzig poate da peste o altă formație germană, Eintracht Frankfurt, 2-1 în Anglia contra celor de la West Ham United, în tur.

Pusă la încercare în Germania, Glasgow a avut de făcut față, duminică, unei alte confruntări teribile, cu rivala Celtic Glasgow, în derby-ul Old Firm.

S-a terminat 1-1, cu Rangers revenind pe tabelă în repriza a doua. Avansul este de 6 puncte în favoarea celor de la Celtic.

Titlul pare jucat în Scoția, deși au trecut doar două runde din play-off. Așa că pentru Glasgow, mai accesibile sunt alte două trofee. Unul este Liga Europa, iar celălalt poate veni pe 21 mai, când Rangers are meci în finala Cupei Scoției cu Hearts.

Ianis Hagi nu o poate ajuta pe Glasgow Rangers până la finalul acestei stagiuni. Românul urmează perioada de recuperare.

Fiul „Regelui” s-a accidentat pe 21 ianuarie, în 16-imile de finală ale Cupei, ieșind în minutul 15 al meciului cu Stirling. De atunci, a lipsit deja la 25 de jocuri ale echipei sale.

Cele două formații s-au duelat pe 15 ianuarie 2017, într-un meci amical încheiat cu victoria clară a germanilor, scor 4-0.

Timo Werner, acum la Chelsea, a deschis scorul, iar un scoțian, Oliver Burke, a majorat diferența. Danezul Poulsen a închis tabela cu o „dublă”.

Leipzig este în căutarea primei finale europene, dar Rangers este încă neînvinsă acasă. Pe teren propriu, scoțienii nu au pierdut niciodată în faza eliminatorie.

Echipa antrenată acum de olandezul van Bronckhorst nu a câștigat niciunul dintre ultimele 3 meciuri pe teren propriu împotriva echipelor germane: ultimul, cu Werder Bremen, în martie 2008.

Singurul meci jucat pe pământ scoțian de Leipzig este cel pe care l-a pierdut cu Celtic, în faza grupelor Ligii Campionilor 2018/19.

Scoțienii au ajuns în semifinala unei competiții europene pentru prima dată din aprilie 2008, când au înfruntat-o pe Fiorentina în semifinala Cupei UEFA.

Echipa a ajuns în finală în 4 din ultimele 5 semifinale (1961, 1967 și 1972 Cupa Cupelor și Cupa UEFA 2008).

Superbet are cota 5.35 la pariul CMMD1 (Cine Merge Mai Departe - Glasgow Rangers).

Glasgow Rangers vs RB Leipzig
Cotă


CMMD1
5.35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol