În semifinalele Conference League la fotbal se joacă partidele retur, joi, 5 mai, de la ora 22:00. Echipa italiană AS Roma pornește cu prima șansă în duelul cu formația engleză Leicester. Meciul din Anglia s-a terminat 1-1 și, chiar dacă golul în deplasare nu mai valorează dublu, remiza ajută gazdele.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Oboseala acumulată în partida din Anglia, ultima dintr-o serie cu 3 meciuri disputate în deplasare, s-a resimțit în Serie A, cu Bologna, doar 0-0 în jocul de acasă, de duminică seară. Dar nici Leicester n-a făcut mare brânză în campionatul intern.

Italienii au condus săptămâna trecută, la Leicester, dar au avut de îndurat o presiune teribilă din partea gazdelor, care la pauză conduceau cu 7-0 la loviturile de colț. Gazdele au terminat cu o posesie de 65%, dar raportul este de așteptat să se inverseze pe „Olimpico”.

Roma a abandonat mizele interne. Consideră că nu prea mai are pentru ce să lupte, deși, teoretic, există motive suficiente să pună preț pe situația din clasament. Gruparea capitolină poartă doar un duel de orgoliu cu rivala locală, Lazio.

Cele două sunt la egalitate de puncte, 59, dar diferența de poziții nu este de neglijat. Un loc (5) trimite în Europa League, iar celălalt (6) duce în Conference League. Mai ales că Liga Europa este un drum spre grupele Ligii Campionilor, pentru cine câștigă competiția.

Cu 3 etape rămase, 4 echipe sunt întinse pe distanța a 3 puncte: Roma, Lazio, Fiorentina și Atalanta se bat pentru 3 locuri: două în Europa League și unul în Conference.

Dintre toate, doar Lazio a câștigat runda trecută, 4-3 cu Spezia. Prilej pentru Mourinho să „înțepe” caustic, în stilul său polemic: „După 22 de ani, încă poți câștiga meciuri cu un gol în ofsaid”.

Referire la golul lazialului Acerbi, din minutul 90, din cea de-a 35-a etapă din Seriei A.

Trupa condusă de președintele Claudio Lotito a emis un comunicat în care îl invită politicos pe Mourinho să se uite în ograda proprie: „Lazio este obsesiv în gândurile unora mai mult decât alte obiective profesionale râvnite.

Se uită la casele altora pentru a distrage atenția de la rezultatele ratate. Lazio nu se va preta niciodată să fie alibiul sau țapul ispășitor al nimănui”.

Vizând câștigarea trofeului, englezii de la Leicester au trecut Premier League în plan secund. La 1-3 cu Tottenham, Tielemans și Vardy, adică arcul și săgeata echipei, au fost rezerve la gruparea „vulpilor”. Cu siguranță, nu vor lipsi dintre titularii de pe „Olimpico”.

Fost campion cu Leicester, Claudio Ranieri a antrenat-o și pe AS Roma. Ba chiar în două rânduri: 2009-2011 și 2019. În plus, italian fiind, merge pe mâna echipei lui Jose Mourinho. „Roma este casa mea”, s-a justificat Ranieri.

Câștigătoarea din această dublă manșă va da în marea finală peste Olympique Marseille sau peste Feyenoord Rotterdam, două dintre formațiile în formă din Franța, respectiv Olanda.

În prima manșă, Feyenoord a câștigat cu 3-2, dar pe „Velodrome” se anunță o partidă incendiară.

Superbet are cota 2.2 pentru victorie AS Roma în timpul regulamentar (90 de minute).

AS Roma vs Leicester
1

Cotă 2.2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol