​Manșa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal are pe afișul zilei de marți, 3 mai, de la ora tradițională, 22:00, meciul dintre formațiile Villarreal și Liverpool.

Foto:

Duelul de săptămâna trecută dintre cele două echipe care reprezintă Spania și Anglia a adus victoria netă a „cormonarilor”, scor 2-0, cu goluri izbutite imediat după pauză.

În istoria Ligii, o singură formație a întors situația, după ce a pierdut turul semifinalelor la două sau mai multe goluri. Aceasta este chiar Liverpoool, antrenată de același Jurgen Klopp, în 2019, contra Barcelonei. După 0-3 pe „Nou Camp”, britanicii s-au impus cu 4-0 la ei acasă. În finală, Liverpool a trecut de Tottenham.

Liverpool revine pe stadionul celor de la Villarreal, unde, în stagiunea 2015-2016, a pierdut în semifinalele Europa League, 0-1 (gol Adrian Lopez, în prelungiri).

La retur, Liverpool a învins cu 3-0. A pierdut însă finala cu FC Sevilla, care-l avea pe bancă tocmai pe actualul tehnician al formației Villarreal, Unai Emery.

Liverpool a mutat inteligent, la puține ore după ce s-a terminat jocul tur cu Villarreal. Lui Klopp, tehnicianul neamț al celor de la Liverpool, i s-a propus prelungirea contractului cu gruparea de pe „Anfield”, în condițiile în care fosta înțelegere îi expira în vara anului 2024.

Astfel, fără să stea pe gânduri, germanul care scrie istorie în orașul trupei Beatles a iscălit un nou contract cu Liverpool, iar alături de el vor continua și secunzii Pepijn Lijnders și Peter Krawietz.

Klopp, care s-a alăturat clubului Liverpool de la Borussia Dortmund în octombrie 2015, declarase în martie că va rămâne la conducerea clubului dincolo de finalul contractului său anterior, în 2024, doar dacă va avea nivelul de energie necesar.

După ce a semnat noua înțelegere, el a declarat că există încă o prospeţime la club care îl „energizează”.

„Sunt atât de multe cuvinte pe care le-aş putea folosi pentru a descrie ce simt în legătură cu această veste... încântat, umil, binecuvântat, privilegiat şi entuziasmat ar fi un început”, a spus Klopp, într-o declaraţie.

„De când sunt aici, proprietarii noştri au fost incredibil de angajaţi şi energici în legătură cu acest club şi este clar că în acest moment acest lucru se aplică viitorului nostru la fel de mult ca şi în cazul meu.

Există atât de multe lucruri pe care să le iubeşti în acest loc. Ştiam asta înainte de a veni aici, am ajuns să o cunosc şi mai bine după ce am ajuns şi acum o ştiu mai mult ca niciodată”, i-a lăudat antrenorul pe cei din conducere, în special pe patronul american.

Klopp, în vârstă de 54 de ani, a câştigat 5 trofee în 7 ani, conducând Liverpool la câştigarea Ligii Campionilor, Cupei Mondiale a Cluburilor şi Supercupa UEFA în 2019, iar Premier League în 2020.

Liverpool rămâne în curs de a obţine o cvadruplă în acest sezon, după ce a câştigat Cupa Ligii în februarie şi a ajuns în finala Cupei Angliei, este în semifinalele Ligii Campionilor, în timp ce se află la un singur punct de liderul din Premier League, Manchester City.

Se anunță un meci cu goluri în Spania. Gazdele vor trebui să atace, pentru a forța măcar intrarea în prelungiri. Mai mult ca sigur, oamenii lui Unai Emery vor lăsa spații libere în defensivă, zone pe care rapizii Salah și Mane sunt capabili să le exploateze cu ușurință.

Villarreal și Liverpool au jucat în același timp, în etapa de sâmbătă. Dacă Liverpool a câștigat cu 1-0 la Newcastle, Villarreal a pierdut, 1-2, cu Alaves, o echipă aflată la retrogradare.

Liverpool este acum la un pas de a 10-a finală de Liga Campionilor/ Cupa Campionilor. La acest capitol, înaintea grupării engleze se află doar Real Madrid (16), Bayern Munchen (11) și AC Milan (11).

Superbet oferă cota 1.60 pentru 1-3 goluri în meci.

Villarreal vs Liverpool
Cotă


1-3 goluri total în meci
1.60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol