Pe „Arena Națională”, FCSB nu se gândește decât la victorie în partida cu FC Argeș, luni, 2 mai, de la ora 20:30, în etapa a 7-a a play-off-ului. În afara acestei runde, vor mai fi 3 etape de bifat, episoade în care gruparea bucureșteană și-a propus să anihileze distanța de două puncte care o separă de liderul CFR Cluj, campioana en-titre.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

FCSB își pune speranțele în Octavian Popescu, un talent autentic, susține Ioan Andone. „Octavian Popescu, talentat, nu e umflat deloc. El trebuie să stea doi-trei ani în România, să fie golgheter și titular la națională.

Eu așa îi văd viitorul, ca să se vândă pe 20 de milioane. Să joace în Champions League sau Europa League, așa vezi nivelul lui. E talent, se vede clar, de la Sânmărtean nu am mai văzut calitatea asta tehnică la un jucător”, a spus tehnicianul care a cucerit titlul în România cu Dinamo și cu CFR Cluj.

Deși nu pare, cu FC Argeș este un meci periculos pentru FCSB, care s-ar putea relaxa după succesul categoric cu Farul.

Pentru a-și împlini visul de a evolua cu titlul pe masă, pe 21 mai, victoria este unica soluție. Se dorește ca partida decisivă să fie susținută pe stadionul din Ghencea, „casa” actualei divizionare secunde CSA Steaua, dar o variantă ar putea fi și Buzăul.

„FCSB se va împiedica la Craiova. Nu va învinge acolo, iar în acel moment, CFR se va desprinde, astfel că meciul din ultima etapă nu va conta, nu va fi decisiv pentru titlu”, este previziunea făcută de Vasile Miriuță, fost antrenor la formația din Gruia, dar și la Dinamo, adversara tradițională a fostei Steaua.

FC Argeș are o singură victorie în play-off, 1-0 cu Voluntari. În rest, eșecuri după eșecuri. Antrenorul Andrei Prepeliță este sub presiune de la mijlocul campionatului.

Calificarea în play-off, reușită în meci direct cu Botoșani, în ultima etapă a sezonului regulat, a normalizat relațiile cu primarul din Trivale, dar nu le-a înflorit. FC Argeș are și varianta Cupa României, însă sunt șanse mici să prindă marea finală.

În tur, pe 20 martie, FCSB a învins cu 3-2 la ultima fază. Golul lui Dumiter a picat în prelungiri (minutul 90+4). În sezonul regulat, reușita lui George Ganea a adus victoria cu 1-0 pentru FC Argeș.

Argeșul a mizat pe experiență, iar oboseala se simte. La 35 de ani, mijlocașul Cristian Tănase nu mai strălucește. Kilogramele în plus îl trag în jos, dar „Prepe” merge pe mâna lui, la fel cum îl ține în teren și pe Latovlevici, un alt fost coleg de la FCSB.

În conducerea piteștenilor și-a făcut loc Ion Vlădoiu, care a evoluat la Steaua în diferite perioade, 1990-1993, 1995-1996 și 2000-2001, și care, în trecut, l-a amenințat pe Gigi Becali cu pușca de vânătoare.

Superbet are cota 2.2 pentru O1+ la secțiunea Total Goluri Oaspeți (FC Argeș machează un gol sau mai multe).

FCSB vs FC Argeș
O1+


Cote 2.2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol