Și în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1 la fotbal, CFR Cluj evoluează cu o zi mai devreme decât principala rivală, FCSB. Campioana are meci duminică, 1 mai, de la ora 21:30, cu Farul Constanța. Echipele lui Petrescu înscriu puțin, iar victoriile sunt, de regulă, la limită: 1-0, 2-1.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Atmosfera este încărcată în Gruia și doar victoriile pot readuce liniștea. Ar fi o rușine ca echipa să rateze titlul, după ce a beneficiat de un avans uriaș de puncte în sezonul regulat.

CFR învinge chinuit și nu pare să asculte mereu comenzile lui Dan Petrescu. Fostul arbitru Ion Crăciunescu îi cere „Bursucului” să schimbe cât mai repede aerul.

Petrescu face ce știe mai bine. Critică arbitrajul (a făcut-o inclusiv după meciul caritabil jucat cu Dinamo Kiev, ceea ce a stârnit rumoare) și le reproșează foștilor colaboratori că sunt nerecunoscători, după ce „le-a dat o pâine să mănânce”. Trimiterea este la Mihai Stoica, fostul său colaborator de la Unirea Urziceni, acum la FCSB.

„Cei de la CFR au avantajul pe care îl au, dar au pierdut cu ambele echipe. Nu poți să știi, mai sunt 4 meciuri, le trebuie un egal cu FCSB-ul și să câștige restul. CFR poate face asta, dar îi va fi foarte greu cu FCSB-ul.

E normal să fie presiune. CFR se bazează pe banii din cupele europene, nu are jucători tineri, precum FCSB și Craiova. Singura lor sursă de venit e performanța, să câștige campionatul și să joace cel puțin în Europa League. Dacă nu ia campionatul, e deranj, pentru că sunt mulți jucătorii, salarii mari.

Ăsta e stilul lui Dan Petrescu. Experiența celor de la CFR mă face să înclin balanța spre ei, dar dacă cei de la FCSB joacă în continuare cum au jucat, nu ai ce să le faci”, consideră Ioan Andone, fost „principal” în Gruia.

Farul lui Hagi abia se ține în play-off. A încasat două corecții în ultimele două partide: 0-3 cu CS Universitatea Craiova și 0-4 cu FCSB.

După ultimul joc, fanii i-au acuzat de blat pe fotbaliștii de la malul mării. „Am luat 7 în două meciuri. Cam mult pentru mine”, s-a plâns Hagi, care a anunțat că locul 4 este noul obiectiv al echipei.

Gică Craioveanu consideră că tot CFR este favorită. Experiența acumulată în sezoanele în care a luat titlul poate fi decisivă. Dar înseamnă și uzură, iar mânjii FCSB-ului vin tare din urmă.

În ultimele 5 jocuri, Farul a scos doar un punct, 0-0 pe 19 martie. În celelalte meciuri, CFR s-a impus fără să încaseze gol. Au fost meciuri strânse. De două ori s-a terminat 1-0, o dată cu 2-0 și în 2008 a fost 3-0 pentru ardeleni.

Superbet are cota 1.55 pentru 0-2 goluri în meci.

CFR Cluj vs Farul
Cotă


0-2 goluri total în meci
1.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol