Marele meci al fotbalului scoțian are loc duminică, 1 mai, de la ora 14:00, pe „Celtic Park” din Glasgow. Este etapa a 2-a a play-off-ului în Scoția (vor fi, în total, 10 etape), iar campioana este cu spatele la zid. Un eșec în derby i-ar anula și ultimele șanse de a reveni în fruntea clasamentului.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

A început play-off-ul în Scoția. Celtic este lider, cu 85 de puncte, iar Rangers o urmează, cu 79 de puncte. Cele două au același număr de înfrângeri, 3, diferența este făcută de victorii și de remize.

Debutul în play-off s-a făcut fără piedici. Rangers a învins-o în deplasare pe Motherwell, scor 3-1 (deși a evoluat din minutul 28 în 10 oameni, fiind eliminat Balogun), iar Celtic n-a stat la discuții cu Ross County, scor 2-0.

Schimbarea de antrenor n-a prins la Glasgow Rangers. După un sezon în care a impresionat în Europa și a câștigat titlul la pas a urmat o stagiune în care s-a înregistrat o scădere în plan intern, dar se înregistrează un progres evident în Europa.

Glasgow Rangers este în semifinalele Europa League, unde are de răpus rezistența nemților de la RB Leipzig.

În schimb, Celtic s-a oprit în 16-imile de finală ale Conference League, unde a cedat contra norvegienilor de la Bodo/Glimt. N-a pierdut oricum, ci în ambele manșe, 1-3 și 0-2.

Celtic s-a concentrat pe campionat, dar a pierdut în Cupa Scoției în semifinale chiar în fața marii rivale (1-1, 1-2 după prelungiri).

Rangers va disputa finala cu Hearts. Cu 14 zile înainte, Celtic izbutise să o învingă pe Rangers în campionat cu 2-1. Tot în 2022, Celtic s-a impus acasă cu 3-0.

Ianis Hagi n-o poate ajuta pe Rangers în acest final de sezon. Accidentarea l-a scos din circuit pe internaționalul român. În plus, plecarea antrenorului Steven Gerrard, cel care a insistat pentru aducerea lui, nu i-a picat bine.

Superbet are cota 1.8 pentru Șansă Dublă X2 (remiză sau victorie Glasgow Rangers).

Celtic Glasgow vs Glasgow Rangers

X2
Cotă
1.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol