Noua și vechea campionată a Franței deschide etapa a 35-a din Ligue 1, vineri, 29 aprilie, de la ora 22:00.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Runda trecută, Mauricio Pochettino (50 de ani) a câștigat primul său trofeu de campion din carieră, după ce PSG a remizat cu Lens, 1-1, și și-a asigurat matematic al 10-lea titlu din istorie în Ligue 1.

Cu toate acestea, antrenorul sud-american este foarte aproape de a se despărți de PSG. În ciuda parcursului excelent din campionat, eliminarea timpurie din UEFA Champions League i-a fost "fatală" lui Pochettino și, cel mai probabil, va pleca la finalul sezonului.

Potrivit Le Parisien, cărțile sunt deja făcute, mai rămâne de stabilit doar suma pe care o va încasa Mauricio Pochettino, al cărui contract cu PSG este valabil până în vara anului 2023. Sursa menționată susține că tehnicianul va primi o compensație de aproximativ 15 milioane de euro. Pochettino a fost instalat pe banca lui PSG în ianuarie 2021 și a condus echipa în 80 de meciuri. Două trofee a câștigat Pochettino cu PSG, Cupa Franței și titlul în Ligue 1.

S-a vorbit de nume mari care ar putea să-i ia locul argentinianului pe banca lui PSG, de la Zidane la Simeone și Allegri, însă favorit pare a fi Antonio Conte, un antrenor care este obișnuit cu câștigarea trofeelor.

În cei 15 ani de antrenorat, Antonio Conte a obținut 8 trofee, ceea ce înseamnă o medie de peste un trofeu la două sezoane.

Sunt și alte necunoscute la Paris. Ce va face Kylian Mbappe (23 de ani), al cărui viitor rămâne unul incert. De asemenea, Leo Messi (34 de ani), care a câștigat primul titlu de campion în Ligue 1, după ce a reușit să marcheze un eurogol în partida terminată cu Lens, scor 1-1, a anunțat că rămâne în Franța, deși se zvonea este tentat să revină la Barcelona.

În urma titlului cucerit cu cei de la PSG, Messi a ajuns la 39 de trofee în cariera de jucător, cu 4 mai puține decât brazilianul Dani Alves, fotbalist trecut și el pe la gruparea pariziană (2017-2019).

PSG a rămas fără ținte, după ce a părăsit în "optimi" atât Cupa Franței (eliminată de Nice), cât și Liga Campionilor (eliminată de Real Madrid). În schimb, Strasbourg are obiect clar: locul 3. După 34 de etape, cu 4 runde rămase de jucat, 4 echipe sunt întinse pe distanța a 3 puncte: Rennes (59), Monaco (59), Nice (57) și Strasbourg (56).

Dacă primele două poziții, acontate de PSG și de Marseille, asigură calificarea în grupele Ligii, poziția a 3-a trimite în play-off-ul competiției. Cu PSG, care ar putea alinia o formulă cu multe rezerve, Strasbourg ar putea să profite.

Strasbourg și-a întărit lotul în acest sezon, tocmai pentru a ataca locul 3. O investiție a fost aducerea atacantului Kevin Kameiro (fost jucător de la Atletico Madrid, Sevilla și la PSG), "pescuit" de la Valencia.

Superbet are cota 2.8 pentru G2+ (Strasbourg marchează două goluri sau mai multe).

Ligue 1: Strasbourg vs PSG
Cotă
G2+ (Strasbourg marchează două goluri sau mai multe) 2.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol