În Conference League, a treia competiție europeană intercluburi de fotbal, s-a ajuns la ora semifinalelor, joi, 28 aprilie, de la ora 22:00.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Portughezul Jose Mourinho se întoarce în Anglia, acolo unde le-a manageriat pe Chelsea Londra, Manchester United și pe Tottenham Hotspur, pentru a disputa cu Roma prima manșă împotriva celor de la Leicester.

Cealaltă finalistă se va alege din „dubla” de foc Feyenoord Rotterdam - Olympique Marseille.

„Vulpile” stau la loc călduț în Premier League, dar fără mari perspective, iar visul unei finale europene nu trebuie neglijat. Traseul de până acum oferă speranțe pentru jucătorii lui Brendan Rodgers.

Echipa știe cum să abordeze rivalii din Serie A. S-a duelat cu Napoli pentru locul 2 în Grupa C de Europa League, duel pierdut însă, iar în trecut a abordat un „stil italian”. Se întâmpla în sezonul 2016, când a câștigat titlu cu italianul Claudio Ranieri la timonă și a ruinat casele de pariuri.

Leicester este în scădere de turație și pare că se păstrează pentru forcingul din cupele europene.

0-0 cu Aston Villa, 1-1 cu Everton și 1-2 cu Newcastle sunt ultimele rezultate în Anglia. Locul 10, la distanță mare de puncte de pozițiile de Europa (10 puncte diferență de West Ham United, locul 7).

La 49 de ani, nord-irlandezul Rodgers a dat restart carierei de antrenor. După o perioadă fertilă pe banca galezilor de la Swansea City, 2010-2012, a urmat provocarea numită Liverpool.

Doar că trupa de la „Anfield” s-a dovedit o pălărie prea mare, iar tehnicianul a bătut pasul pe loc în perioada 2012-2015. A urmat un interval de „exil”, în Scoția, la Celtic Glasgow (2016-2019), urmat de revenirea în Premier League, acum 3 ani, la Leicester.

Leicester are nume importante în atac. Doar că internaționalul englez Jamie Vardy bate pasul pe loc de ceva vreme și poate pierde locul de titular în fața unor africani de perspectivă. Vardy este concurat de zambianul Patson Daka și de nigerianul Kelechi Iheanacho.

Roma și-a cam luat rămas bun de la campionat, unde se tot depărtează de Top 4. Nu mai are treabă nici cu Coppa Italia, unde Inter Milano și Juventus Torino urmează să dispute marea finală.

Nu este de mirare că a scăzut concentrarea, iar finalul de sezon aduce în plus o oboseală specifică.

Așadar, n-a fost greu de intuit acel 1-3 cu Inter, de sâmbătă, venit la 5 zile distanță de o remiză în deplasare, 1-1 cu Napoli. Jocul din Anglia va fi al treilea la rând susținut de Roma departe de casă.

Formația din capitală este o construită după chipul și asemănarea lui Mourinho.

Evoluează cu cuțitul între dinți, la limita regulamentului. Gruparea capitolină rămâne o formație a surprizelor. Alternează eșecurile la scor, 1-6 cu Bodo/Glimt, cu izbânzile categorice.

Superbet are cota 1.52 pentru 1-3 goluri la Total Goluri.

Leicester vs AS Roma
Cotă


1-3 goluri total în meci
1.52


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol