​Seară extrem de importantă în Liga Europa la fotbal, joi, 28 aprilie, când sunt programate primele 90 de minute din cadrul semifinalelor competiției.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

La Londra se vor înfrunta, într-o primă manșă, două formații din linia a doua a fotbalului englez, respectiv german: West Ham United și Eintracht Frankfurt.

În cealaltă semifinală va fi tot un duel germano-britanic: celor de la RB Leipzig urmează să le dea replica scoțienilor lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers.

Câștigarea Ligii Europa este cel mai scurt drum către o calificare directă în grupele Ligii Campionilor, onoare care îi revine celei care își adjudecă trofeul (cazul formației spaniole Villarreal, care a ajuns până în semifinalele Ligii).

Formația londoneză are prima șansă la calificare, dar nemții au avut suficiente argumente cu care să sperie concurența.

Londonezii au pierdut sâmbătă în Premier League, 0-1 cu Chelsea, încasând golul în ultimul minut de joc.

Echipa se află pe locul 7, care trimite în viitoare ediție a Conference League, după ce a cochetat o vreme cu pozițiile de Liga Campionilor.

Eintracht Frankfurt a atras atenția Europei fotbalistice prin eliminarea Barcelonei, marea favorită la câștigarea Ligii Europa. După 1-1 în tur, a urmat un 3-2 uluitor pe „Nou Camp”, meci care a declanșat o mini-criză la gruparea catalană.

De atunci, nici trupa din Frankfurt n-a mai strălucit în întrecerea internă. 0-2 cu Union Berlin și 2-2 cu Hoffenheim au fost ultimele rezultate adunate în Bundesliga, scoruri care au aruncat-o până pe locul 9, cu 3 runde rămase până la finalul sezonului.

Eliminat în returul cu Barcelona, francezul Obite Evan N'Dicka nu va putea fi folosit de Eintracht. Jucătorul în vârstă de 22 de ani i-a impresionat pe cei de la Newcastle și ar putea fi adversarul londonezilor în Premier League, începând cu sezonul viitor.

Pe băncile celor două echipe se află un manager experimentat, scoțianul David Moyes, și un antrenor mai puțin cunoscut, dar cu „foame” de glorie, austriacul Oliver Glasner.

West Ham United și Eintracht Frankfurt nu s-au înfruntat niciodată în cupele europene, până la ora acestui duel.

Superbet propune cota 3.55 pentru X la Final (remiză după 90 de minute).

West Ham United vs Eintracht Frankfurt

X
Cotă
3.55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol