Cupa Greciei la fotbal programează miercuri, 27 aprilie, manșa-retur a semifinalelor. În prima manșă nu s-a marcat, astfel că liderul clasamentului, Olympiakos, pornește cu prima șansă în duelul cu a doua clasată din campionat, PAOK Salonic. Jocul de pe "Georgios Karaiskakis", arena din portul atenian Pireu, începe la ora 20:00.

Pontul zileiFoto: Profimedia

PAOK a ieșit cu fruntea sus din Conference League, eliminată de Olympique Marseille, a doua putere a Franței. Atacantul Batefimbi Gomis, acum la Galatasaray, care a jucat la Marseille în perioada iulie 2016 - iunie 2017, a fost antrenat de Răzvan Lucescu în perioada iulie 2019 - februarie 2021, timp în care românul a pregătit-o pe Al Hilal.

"Mi-ar plăcea să-l văd în Franța. Din punctul meu de vedere, naționalitatea sa îl trage în jos, dar ar putea antrena o echipă din Top 6, i-ar surprinde pe mulți. Răzvan mi-a oferit multă înțelegere, când aveam cu adevărat nevoie. Are o filosofie grozavă de joc. Se inspiră din Guardiola, dar combină ideile cu stilul de fotbal italian. Nu a venit la Al Hilal pentru bani, ci pentru a câștiga Liga Campionilor Asiei.

A lucrat încontinuu, ne-a pus foarte multe videoclipuri, pentru a înțelege ce dorește de la noi, dar munca i-a fost răsplătită. Am câștigat Liga Campionilor Asiei. Când ne-a anunțat că pleacă, a început să plângă, dar la fel am făcut și noi, jucătorii", a spus Gomis, într-un interviu pentru publicația franceză "L'Équipe".

Nu este clar dacă Răzvan Lucescu, 53 de ani, va continua la PAOK din vară. E posibil să-și ia zborul spre ale zări, către un campionat mai puternic. În mod sigur însă, celălalt român, Alexandru Mitriță (27 de ani), nu va mai evolua la PAOK Salonic, unde este împrumutat de la formația americană New York City.

Internaționalul român a ajuns în MLS la începutul anului 2019, după transferul de la Universitatea Craiova, în schimbul a 8 milioane de euro. În octombrie 2020, Mitriță a fost împrumutat la Al-Ahli, în Arabia Saudită, formație pentru care a evoluat până în momentul sosirii sub comanda lui Răzvan Lucescu, la PAOK.

Grecii au opțiunea de a-l transfera definitiv pe Alexandru Mitriță la finalul acestui sezon, iar oficialii elenilor ar fi luat deja decizia finală. Mitriță pare că nu i-a convins pe oficialii celor de la PAOK, iar conducerea clubului nu intenționează să îl transfere definitiv.

Formația din Salonic a plătit 500.000 de euro, în vara anului trecut, pentru aducerea lui Alexandru Mitriță, însă evoluțiile românului nu au fost cele așteptate, astfel că, din sezonul următor, va fi nevoit să își caute un nou angajament.

În vară, Alexandru Mitriță își va încheia contractul cu New York City, ceea ce înseamnă că va putea semna cu orice echipă își dorește, din postura de jucător liber de contract.

"Am crescut din punct de vedere fizic, mental. M-a ajutat și mă ajută în continuare această experiență în Grecia", a transmis Alex Mitriță.

Superbet are cota 7 pentru 0-0 Scor Corect.

Cupa Greciei: Olympiakos Pireu vs PAOK Salonic
Cotă
0-0 Scor Corect 7

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol