Prima semifinală a Ligii Campionilor la fotbal se joacă marți, 26 aprilie, de la ora 22:00, când pe stadionul "Etihad" din Manchester este programată manșa-tur. Implicată în lupta pasionantă pentru titlu din Premier League cu Liverpool, City mai are două hopuri de trecut în Ligă. Primul este Real Madrid, apoi ar urma, din nou, Liverpool sau Villarreal, formațiile care își dispută cea de-a doua semifinală.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Manchester City n-a câștigat niciodată Liga Campionilor. La fel ca și PSG, "urecheata" reprezintă marele vis al investitorilor arabi. Pep Guardiola, un rival tradițional al Realului, a pus mâna pe trofeu, dar ca antrenor la FC Barcelona, unde dirija Dream Team-ul care-l avea în mijloc pe magicianul Leo Messi. Apoi, a eșuat în câteva rânduri cu Bayern Munchen (2013-2016).

Managerul spaniol, venit în 2016 în Anglia, are la dispoziție cel mai valoros lot din lume, cotat la peste un miliard de euro, fapt care atrage multe discuții și numeroase invidii din partea competitorilor, mai ales pentru faptul că echipa dispune în continuare de fonduri nelimitate și "ucide" orice rivalitate. City tocmai se pregătește să-l înroleze, în schimbul unei sume uriașe, pe cel mai promițător număr 9 la nivel mondial, norvegianul Erling Haaland.

În replică, Real Madrid este cel mai de succes club în Cupa Campionilor/Liga Campionilor. Are 13 trofee în palmares și pare că nu se mai satură de această competiție excepțională. Ultimul titlu a venit în 2018, când a trecut de Liverpool, scor 3- 1, în finala de la Kiev. Era al treilea titlu la rând, obținut cu același antrenor pe bancă, francezul Zinedine Zidane.

Cele două formații s-au înfruntat și în 2020, în optimile de finală, când Manchester City s-a impus de fiecare dată cu același scor, 2-1. Fiind jucate în plină pandemie, partidele s-au disputat fără spectatori.

Gruparea britanică s-a oprit în turul următor, eliminată de Olympique Lyon. Apoi, City a învins-o pe Real în 2017, 4-1, într-un meci amical disputat la Los Angeles, cu Pep Guardiola pe banca "cetățenilor".

În semifinalele sezonului 2015-2016, Real Madrid a trecut mai departe, 1-0 în Spania și 0-0 în Anglia. Pe băncile tehnice erau francezul Zinedine Zidane, respectiv chilianul Manuel Pellegrini. "Albii" au mers până la capăt în competiția de acum 6 ani, depășind-o pe Atletico Madrid la penalty-uri, în ultimul act de la Milano

Superbet propune cota 2.15 pentru 0-2 goluri în meci.

Manchester City vs Real Madrid
Cotă
0-2 goluri în meci 2.15

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol