Se încinge lupta pentru accederea în sezonul viitor al Ligii 1 la fotbal. Marți, 26 aprilie, de la ora 19:00, are loc derby-ul etapei a 7-a din play-off, un duel între primele două clasate, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, meci programat în inima Ardealului, sub Dealul Feleacului, de la ora 19:00.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Petrolul este mare favorită la promovarea directă. Merită să încheie pe unul dintre primele două locuri ale ligii secunde, la cum a funcționat echipa în sezonul regular și în prima parte a play-off-ului.

Iar performanța este cu atât mai meritorie cu cât a fost realizată având un antrenor de-al locului. După implanturi nereușite precum Viorel Moldovan, plecat de la echipă în martie 2021, gloria "lupilor" a fost adusă de un om de-al casei, fostul atacant petrolist Nae Constantin.

Meciul din tur dintre Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj a fost strâns, echilibrat, s-a terminat nedecis, scor 0-0, și s-a lăsat cu scandal. Antrenorului gazdelor, Erik Lincar, i-a cășunat pe arbitru.

"Nu cred că a fost vreo echipă mai bună. După cum am spus și înainte de meci, m-am așteptat la o asemenea partidă. Din formula lor de joc se vedea că vor să joace defensiv. Petrolul este o echipă foarte puternică. Multe situații au fost judecate greșit, Arbitrul a fost cu gazdele, așa cum e la noi.

Toată lumea știe că Petrolul e periculoasă la cornere, iar cea mai periculoasă fază a lor a venit de acolo. Trebuia să fie aut de poartă. Arbitrii știu anumite lucruri, să nu-și facă temele așa bine. Sper din suflet să joace toate echipele pe teren. Noi nu facem alianță cu nimeni și încercăm să promovăm pe teren", a comentat Lincar, la vremea respectivă.

La Petrolul, retragerea sponsorului principal, Veolia, a generat o criza financiară. Clubul ploieștean ar fi în incapacitate de plată, iar banii vin acum doar de la Primărie. Așteptata promovare ar putea aduce echipei un alt investitor și un buget mai dolofan.

Sigură de promovare, Petrolul își face deja planuri pentru sezonul viitor. Dacă lucrurile se vor stabiliza financiar, clubul l-ar putea aduce pe Constantin Budescu, un vechi produs al prahovenilor, aflat acum sub contract cu FC Voluntari.

Superbet are cota 1.62 pentru X2 Șansă Dublă la Final (egal sau victorie Petrolul).

Liga 2. Universitatea Cluj vs Petrolul Ploiești
Cotă
X2 Șansă Dublă la Final (egal sau victorie Petrolul) 1.62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol