Liverpool joacă sub presiune în ultimele etape ale sezonului, iar nivelul mizei este ridicat de încărcătura emoțională pe care o toarnă suplimentar un derby local. În etapa a 34-a, duminică, 24 aprilie, de la ora 18:30, se ține derby-ul orașului Liverpool.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Faptele din arenă arată un paradox: cu cât presiunea este mai mare, cu atât Liverpool se descurcă mai bine. Echipa visează frumos. Vine tare din urmă, recuperând o grămadă de puncte, iar marți seară s-a urcat chiar pe primul loc, după 4-0 cu Manchester United. A fost dată jos în seara următoare de victoria obținută de Manchester City, 3-0 cu Brighton. Dacă City pare că se sufocă pe alocuri, Liverpool zburdă la fiecare apariție.

Toți cei din avanposturi sunt în mare formă. Salah, Mane, Diaz, Jota, Firmino și Origi se bat pentru 3 locuri de titular. Deja, brazilianul prinde minute doar la meciurile cu miză redusă, așa cum a fost "returul" cu Benfica, la partidele importante fiind aleși Diaz și Jota, mai mobili, dar și mai eficienți. 83 de goluri a marcat Liverpool și mai are 6 etape de bifat. Cu o medie de 3 goluri pe meci ar depăși 100 de goluri înscrise de-a lungul unui sezon, o performanță demnă de o mare formație.

Livepool pare s-o fi luat-o înaintea tututor din punct de vedere sportiv. "Sunt cu 6 ani înaintea noastră", aprecia managerul "diavolilor", Ralf Rangnick, care s-a simțit umilit după corecția încasată marți, pe "Anfiled Road": 0-4.

Everton este în duel direct cu Burnley pentru evitarea locului 18, care trimite în divizia secundă. "Caramelele" s-au poticnit în etapa intermediară de miercuri, 1-1 cu Leicester.

Everton are un lot bun, dar nu reușește să lege victorii. Sezonul a fost început de Rafa Benitez și este continuat de Frank Lampard, care vine după un eșec la Chelsea Londra. Echipa conține nume interesante. Richarlison prinde selecții la naționala Braziliei, nigerianul Iwobi atrăgea atenția asupra lui încă din perioada Arsenal, iar Calvert-Lewin avea până de curând pretenții la tricoul cu numărul 9 în naționala Angliei.

S-a considerat că Everton are nevoie de un jucător de calitate la mijlocul terenului. Așa a fost adus olandezul Donny van de Beek, care nu-și găsea locul la Manchester United. Batavul este accidentat de 5 jocuri, iar cu Leicester a prins loc pe banca de rezerve.

După 3 eșecuri usturătoare (0-4 cu Crystal Palace, 1-2 cu West Ham United și 2-3 cu Burnley), Everton a scos capul la o partidă de la care nu spera mare lucru: a răpus-o pe Manchester United cu 1-0, devenind performera etapei a 32-a.

În tur, Liverpool s-a descătușat în etapa a 14-a, impunându-se cu 4-1 pe "Goodison Park". În celălalt meci derulat în 2021, Everton a fost cea care a învins, scor 2-0, pe "Anfield Road".

Superbet propune cota 1.8 pentru G3+ (Liverpool marchează 3 sau mai multe goluri).

Liverpool vs Everton
Cotă
G3+ (Liverpool marchează 3 sau mai multe goluri) 1.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol