În etapa a 31-a din Germania se poate stabili noua (și vechea) campioană. În Bavaria, pe terenul liderului sosește Borussia Dortmund, a doua clasată. Se joacă sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19:30, în etapa cu numărul 31 (tot sezonul are 34 de runde). Bavarezii sunt +9 puncte de „galben-negri”, cu 4 etape rămase de jucat.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Borussia Dortmund a făcut spectacol etapa trecută, la 6-1 cu Wolfsburg, acasă. 5 goluri au fost marcate între minutele 24 și 38 din prima repriză. A punctat și tânărul Tom Rothe, în vârstă de 17 ani. Problema Borussiei este că nu mai este loc de speranțe, pentru a reveni în cursa pentru campionat. Bayern Munchen a răspuns imediat cu un 3-0 pe terenul lui Arminiei Bielefeld și a păstrat distanța față de marea rivală.

Formația lui Marco Rose are totul de pierdut, dacă nu câștigă ciocnirea directă de pe Allianz Arena: bavarezii au ocazia să închidă subiectul legat de titlu. Motivația oaspeților poate fi aceea de a nu ceda campionatul rivalilor în meciul direct, în dorința de a amâna petrecerea pentru echipa lui Nagelsmann.

O victorie a celor de Dortmund ar condimenta călătoria lui Bayern la Mainz, în etapa următoare, în timp ce Borussia o va găzdui pe Bochum (mai întâi, va disputa un amical cu Dinamo Kiev, marți, 26 aprilie).

Bayern este încă suferindă după eliminarea din Liga Campionilor cu Villarreal. Se consolează cu supremația în fața Borussiei. Bayern are 7 victorii consecutive în meciuri directe, având în vedere toate competițiile (liga și Supercupa Germaniei).

Borussia nu a mai învins clubul din München, în Bundesliga, de la 3-2 în noiembrie 2018 și nu a mai câștigat în campionat, în Bavaria, de la un 3-0 în aprilie 2014, când Klopp l-a lăsat cu gura căscată pe Guardiola, cu goluri realizate de Mkhitaryan, Reus și de Hofmann. Apoi, Bayern a fost cea care a câștigat campionatul.

Erling Haaland (21 de ani) ar putea să ajungă în vară la Manchester City, iar transferul său în Premier League l-ar face să fie cel mai bine plătit jucător din fotbalul englez. Jucătorul Borussiei Dortmund ar putea să o ia pe urmele tatălui său, care a evoluat printre altele și pentru Manchester City, în Premier League.

Presa din Anglia anunță transferul lui Erling Haaland la Manchester City. După ce de-a lungul acestui sezon s-a vorbit despre interesul mai multor formații de top pentru Erling Haaland, printre care s-au numărat PSG, Real Madrid, Barcelona sau Chelsea, se pare că trupa lui Pep Guardiola va avea câștig de cauză în acest duel pe bani mulți.

Daily Mail anunță înțelegerea între "cetățeni" și reprezentanții jucătorului, iar cifrele afacerii sunt exorbitante. Haaland urmează să devină cel mai bine plătit jucător din Premier League, cu un venit săptămânal de peste 600.000 de euro, peste cel al coechipierului Kevin De Bruyne, 450.000 de euro pe săptămână, și al lui Cristiano Ronaldo, care câștigă la Manchester United aproximativ 550.000 de euro pe săptămână.

Ultimele 5 meciuri au revenit de fiecare dată bavarezilor, care au marcat mereu minimum 3 goluri: 3-2 de 3 ori, 3-1 și 4-2.

Superbet are cota 5.5 pentru remiză la final.

Bayern Munchen vs Borussia Dortmund
Cotă
X Remiză la Final 5.5

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol