​Partidă de mare interes în play-off-ul ligii secunde a fotbalului din România, între formațiile Unirea Slobozia și FC Hermannstadt. Meciul are loc joi, de la ora 17:30, în etapa a 6-a.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Slobozia antrenată de fostul dinamovist Adrian Mihalcea n-a bătut pe nimeni în play-off. Are două remize, cu CSA Steaua și cu Universitatea Cluj, și 3 înfrângeri. Cu 35 de puncte, Unirii îi va fi greu să iasă de pe ultimul loc, 6, pe care l-a prins cu noroc, în ultima rundă din sezonul regulat în detrimentul Buzăului.

În schimb, sibienii sunt în plin galop de victorii. 3 succese și două egaluri au dus-o pe Hermannstadt până pe locul 2 în clasament, cu 52 de puncte, cu 5 puncte mai puține decât liderul Petrolul Ploiești, formația care domină divizia de la startul sezonului.

Cum primele două poziții trimit automat în Liga 1, Hermannstadt se luptă s-o țină pe loc de baraj pe Universitatea Cluj.

Echipa pregătită de fostul rapidist Marius Măldărășanu are un golaveraj excelent, 8-2, și vine după un 4-1 aplicat celor de la CSA Steaua, chiar în Ghencea, grupare care n-are drept de promovare, așa că nu are pentru ce să tragă în acest final de sezon.

„Nu mă așteptam la un asemenea scor”, a comentat „Măldă” scorul cu care s-a impus la București. Rezultatul l-a determinat pe Daniel Oprița, antrenorul principal al „militarilor”, să se simtă „umilit”, după cum a declarat la final.

Deși sunt pe stomacul gol, jucătorii de la Hermannstadt fac performanță. Jucătorii nu și-au primit salariile în ultimele 3 luni, susține sindicatul fotbaliștilor.

Iar președintele Dani Coman nu prea mai dorește să rămână în club. Și-a dat demisia, dar a fost întors din drum de antrenor, cei doi, Coman și Măldărășanu, colaborând excelent și la Astra Giurgiu.

FC Hermannstadt este un club aflat în procedură de reorganizare, după ce a intrat în insolvență în septembrie 2021. Datoriile clubului sibian sunt de aproximativ 5 milioane de euro, așa că de unde bani pentru salariile angajaților?

Dar Hermannstadt produce. Lansează jucători și obține puncte. Cu 12 goluri, sibianul Valentin Buhăcianu este pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, devansat de stelistul Chipirliu și de malianul Diarra, de la Petrolul.

Dacă se verifică proverbul conform căruia „nu este doi fără 3”, oaspeții ar trebui să câștige jocul de joi. În ultimele confruntări directe, Hermannstadt s-a impus: cu 2-0, pe 20 martie 2022, iar în 2021, în etapa a 8-a, sibienii au învins în deplasare cu 1-0.

Superbet are cota 1.95 pentru pronosticul Final 2 (victorie Hermannstadt).

Unirea Slobozia vs Hermannstadt


2
Cotă

1.95

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol