Runda a 33-a din La Liga are pe afiș, marți, 19 aprilie, de la ora 22:30, un meci crâncen între Villarreal, performera Europei în Liga Campionilor, și Valencia, care vine după un supărător 1-2 acasă cu Oviedo.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

„Submarinul galben” uimește continentul. Stagiunea trecută a cucerit Liga Europa, făcând-o să plângă pe Manchester United, iar acum este în semifinalele Ligii Campionilor. Asta după ce dreptul de a juca în cea mai tare competiție europeană intercluburi i-a revenit în calitate de învingătoare în Liga Europa.

Trupa spaniolă a eliminat-o în sferturile de finală ale Ligii pe Bayern Munchen, iar în semifinale va fi pusă la cazne de o super-putere, Liverpool, a doua clasată în Premier League.

În Spania, gruparea pregătită de Unai Emery nu stă pe roze. Este în afara locurilor de cupele europene, așa că, pentru a ajunge în viitorul sezon continental, ar avea nevoie să câștige Liga, ceea ce a înseamna să treacă de Liverpool, apoi de câștigătoarea dublei Real Madrid - Manchester City.

Villarreal nu se prea omoară cu firea în La Liga, iar acesta ar putea fi un avantaj pentru Valencia.

„Liliecii” stau și mai rău decât Villarreal în campionatul intern, dar au o plasă de siguranță: au prins finala Copei del Rey, pe care o vor disputa pe 23 aprilie, cu Betis Sevilla.

Așadar, sunt două formații care au motive întemeiate să se menajeze la partida de marți. Sau să facă schimbări în formula de bază, iar asta ar crește gradul de incertitudine privind rezultatul final.

Villarreal are de răzbunat scorul din tur. În etapa a 12-a, Valencia a învins cu 2-0 pe „Mestalla”, cu câte un gol realizat în fiecare repriză, având 31.487 de spectatori în tribune.

2021 a fost un an de aur pentru „lilieci”, atunci când au dat cu ochii de Villarreal.

Au învins cu 3-2 într-un meci amical disputat în vară, iar în martie anului trecut, spre finalul sezonului (etapa cu numărul 26). Soler (86) și Guedes (prelungiri) au adus un succes cu 2-1, după ce Gerard Moreno deschisese scorul în prima repriză, din penalty. Jocul s-a disputat în condiții speciale, fără spectatori.

Superbet are cota 2 pentru GG (ambele marchează).

Villarreal vs Valencia
GGCotă 2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol