Primele două clasate în Premier League continuă cursa umăr la umăr, în care niciuna nu-și permite pași greșiți. Într-un meci contând pentru etapa a 30-a, marți, 19 aprilie, de la ora 22:00, Liverpool o primește acasă pe Manchester United. Diferența în clasament dintre cele două este de 19 puncte, asta pentru că „diavolii” au parte de încă un sezon dezamăgitor.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Liverpool s-a calificat sâmbătă în finala FA Cup, după 3-2 cu Manchester City, pe „Wembley”. „Am învins cea mai puternică echipă a lumii”, s-a mândrit managerul Jurgen Klopp, la final disputei.

„Cormoranii” poartă un duel total, nemilos, cu „cetățenii”, în acest final de sezon. S-au văzut în Premier League, două remize de 2-2, s-au înfruntat recent în Cupa Angliei și se pot duela în finala Ligii Campionilor.

Liverpool joacă toate meciurile la câștig, orice remiză este considerată un eșec, nici măcar un semieșec.

Pentru Pep Guardiola, lupta infinită cu Liverpool nu este ceva ieșit din comun.

„Pe când eram la Barcelona, l-am înfruntat de 4 ori în 10 zile pe Mourinho, care era la Real Madrid: în Cupa Regelui, în semifinalele Ligii și în campionat.

Dați prea multă importanță alegerilor făcute de antrenori. Nu joc eu și Klopp pe teren, echipele sunt cele care o fac”, apreciază spaniolul, încercând să ridice presiunea de pe umerii lui.

În partida retur cu Benfica Lisabona, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Liverpool a arătat slăbiciuni, faze tratate cu lejeritate care au costat echipa primirea a 3 goluri.

A fost o păcăleală, pentru a o adormi pe City. Africanul Sadio Mane, folosit după pauză cu Benfica, s-a dezlănțuit la Londra, sâmbătă marcând de două ori.

Cu o atmosferă excelentă în lot, Liverpool are forță și precizie în acest final de sezon, fiind capabilă să cucerească totul în Anglia și în Europa.

Cu Manchester United, Liverpool a câștigat ultimele două jocuri: 5-0 și 4-2 pe „Old Trafford”. În total, în 2021 au fost 4 jocuri. Celelalte două s-au încheiat cu un succes al „divolilor”, 3-2, și o remiză, 0-0, pe „Anfield”.

Manchester United n-a ieșit din criză. A învins-o sâmbătă, cu 3-2, pe ultima clasată, Norwich, în Premier League. Contestatul Ronaldo duce echipa în spate, fiind autorul unei triple, golul victoriei picând abia în minutul 76. A fost al 60-lea hat-trick al carierei pentru lusitan.

Cu 54 de puncte, United este la 3 puncte în spatele locului 4, ocupat de Tottenham, care s-a împiedicat sâmbătă, 0-1 acasă cu Brighton. Trage să prindă un loc de Ligă, dar îi va fi greu.

Suporterii lui United au protestat la cantonamentul echipei și sunt furioși pe rețelele de socializare pentru felul în care merge echipa și cum funcționează managementul clubului.

Fanii s-au săturat de patronii americani și îl vor pe miliardarul Elon Musk, proprietarul companiei Tesla, la conducere.

Superbet dispune de cota 1.8 pentru X2 la Pauză (remiză sau avantaj Manchester United, după primele 45 de minute).

Liverpool vs Manchester United
X2 Pauză


Cotă 1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol