Etapa cu numărul 33 din Serie A programează luni, 18 aprilie, de la ora 22:00, jocul dintre Napoli și AS Roma. Este o rundă pe care Napoli și Roma o încep de pe locurile 3, respectiv 5. În puncte, distanța dintre ele este de 9 puncte.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Napoli n-a putut ține ritmul în fruntea clasamentul și este la două puncte de liderul campionatului, la egalitate cu echipa de pe locul 2, Inter, dar campioana are și un meci în minus. Eșecul, scor 2-3 cu Fiorentina, le-a căzut greu napoletanilor, care visau o revenire pe prima poziție.

Formația lui Luciano Spalletti se pregătește deja pentru sezonul viitor, când va trebui să se descurce fără liderul echipei, Lorenzo Insigne.

Pe măsură ce zilele trec, jucătorul Khvicha Kvaratskhelia se apropie din ce în ce mai mult de Napoli, ales pentru a umple golul pe care Insigne îl va lăsa la sfârșitul sezonului.

Căpitanul echipei a semnat în ianuarie anul trecut un contract care îl va lega de FC Toronto pentru următorii 5 ani și jumătate.

Clubul a identificat urmașul lui Insigne în jucătorul georgian, tânăr, născut în 2001, dar deja cu experiență importantă în liga rusă, unde s-a impus ca unul dintre cele mai interesante talente.

Kvaratskhelia este deținut de Dinamo Batumi. S-a întors în Georgia după rezilierea contractului cu Rubin Kazan. Amenințările primite de familie, din cauza șederii acestuia în țara care a dat naștere conflictului din Ucraina, l-au convins pe jucător să de despartă de Rubin, apoi să semneze contract pe doi ani cu Dinamo Batumi.

La Napoli îl așteaptă contract pe cinci ani în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro pe sezon. Napoli l-a vrut inițial pe belgianul Adnan Januzaj, fost la Manchester United. Avusese ocazia să-l urmărească în direct, când belgianul i-a înfruntat-o pe Napoli în Europa League cu Real Sociedad.

Kvaratskhelia are avantajul vârstei (Januzaj s-a născut în 1995) și a perspectivelor de creștere, iar ruptura cu Rubin Kazan a fost un alt motiv de a se concentra pe georgian, în condițiile în care cheltuielile economice sunt mai mici decât cu Januzaj.

AS Roma tânjește la locul 4, dar are de recuperat 5 puncte față de Juventus Torino.

Dar nici locul 5 nu este cert, având-o pe rivala locală Lazio la numai două puncte în spate. Trupa capitolină merge mai departe în Conference League, unde joi seară s-a calificat în semifinale, fază a întrecerii în care va da peste Leicester.

În tur, scorul dintre Napoli și Roma a fost 0-0. A fost un meci tensionat, în care antrenorii Jose Mourinho și Luciano Spalletti au fost eliminați.

Superbet are cota 2.55 la pariul PGO (primul gol va fi marcat de oaspeții de la AS Roma).

Napoli vs AS Roma
PGO


Cotă 2.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol