​Meciul sezonului se dispută duminică, 17 aprilie, de la ora 20:30, în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 1 la fotbal. Duelul din Gruia poate cântări semnificativ în ceea ce privește lupta la titlu, în acest final de sezon. Clujenii sunt lideri autoritari în momentul de față și se află la 5 puncte distanță de FCSB, principala urmăritoare și adversa directă din această etapă.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Delegarea arbitrului la duelul dintre CFR și FCSB l-a supărat pe Gigi Becali.

Pentru partida de la Cluj, CCA l-a trimis pe Istvan Kovacs, unul dintre „clienții” lui Becali.

„Vreau să vă întreb asta despre Istvan Kovacs. Păi cum arbitrează el în Europa și îl laudă toată lumea și nu face nicio greșeală? Asta o să îl întreb și eu după meci, dacă greșește ceva. Cu alte cuvinte, ești arbitru mare, bun și știi. Păi atunci nu ai voie să greșești. Asta o să îl întreb eu.

În al doilea rând, cel mai important lucru… dacă el nu va da două cartonașe galbene, cum n-a dat, dacă îi lași să joace agresiv și nu îi dai galben din prima, normal că după aceea înseamnă că ești cu ei. Asta mă deranjează pe mine. Arbitrează măcar la jumătate cum ai arbitrat în Champions League!

Nu știu ce este (n.r. - întrebat dacă e rea-voință). O să vedem, dacă e. Dacă își permite la valoarea și la numele pe care îl are. Acum el e numărul 1. Eu nu sunt supărat că l-au delegat pe el, pentru că el e cel mai bun la ora actuală. Mai e Feșnic, dar el e cel mai bun. Atâta vreau, arbitrează corect. Dacă e galben, să fie galben. Dacă e fault, să fie fault. Că offside-ul îl vede tușierul și ridică sau nu ridică. Nu e mare lucru.

Nu mai poți să spui acum că nu știe Istvan Kovacs ce sunt galbenul și faultul. Nu mai poți să spui ‘Domne, a greșit’. Gata, el nu mai are voie să greșească. Pentru că e un arbitru mult prea experimentat. Din punctul meu de vedere, a fost delegat bine. Atât îi cer: să arbitreze ca un arbitru”, a spus patronul bucureștenilor, care a sugerat că prietenia dintre „central” și Cristi Balaj, președintele ardelenilor, ar putea conta. „Astea sunt tactici vechi, nu ma țin”, a replicat băimăreanul.

În timp ce toată lumea vorbește despre Octavian Popescu, fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău laudă un alt mijlocașul „roș-albaștrilor”: Darius Olaru. „Da, aduce cu stilul meu. Îmi place foarte mult Olaru, e un jucător complet din punct de vedere fizic, mental. Olaru e implicat și pe faza de atac și în defensivă.

Aleargă, se luptă, are și ultima pasă, e un mijlocaș care ajunge de multe ori în careu, o capacitate mare de efort. În momentul de față, este un jucător în formă”, a spus Sabău despre jucătorul promovat de Gaz Metan Mediaș și convocat la națională pentru jocurile amicale cu Grecia și cu Israel.

La CFR se vorbește tot mai des despre probleme cu balanța contabilă a clubului. Patronul Varga aduce bani de acasă, pentru a ține clubul pe linia de plutire. Președintele Cristi Balaj afirmă că eșecul de la Craiova ajută echipa să fie „trează” la ora partidei cu FCSB.

Superbet are cota 1.62 pentru PsF X (egal la pauză sau la final).

CFR vs FCSB
PsF X


Cotă 1.62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol