La Londra se joacă sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 14:30, un meci deosebit de important pentru viitorul sezon al cupelor europene, iar jocul are loc chiar în deschiderea etapei a 33-a.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

După ce a făcut-o mare pe Inter Milano, cu care a cucerit titlul în Italia sezonului trecut, antrenorul Antonio Conte este pe cale să scrie istorie și ca manager la Tottenham, pe care o va duce cu siguranță în Liga Campionilor, dacă o ține tot așa până la finalul sezonului. Tot așa, adică din victorie în victorie.

De 4 etape încoace, Spurs are succese pe linie în Premier League: 2-0 cu Brighton, 3-1 cu West Ham, 5-1 cu Newcastle și 4-0 cu Anton Villa. Sunt izbânzi concludente, obținute la diferențe considerabile.

Tottenham este pe locul 4 în Anglia și n-ar vrea să schimbe ceva, în acest moment al stagiunii. Imediat sub ea în ierarhie, pe 5, stă o altă londoneză, Arsenal, care are 54 de puncte, cu 3 mai puține, dar și un meci în minus.

Până la locul 3, ocupat de Chelsea, cu 62 de puncte, este distanță mare, așa că lupta pentru ultima poziție de Ligă se va duce până la final doar cu „tunarii” pregătiți de spaniolul Arteta.

Tottenham și Brighton s-au văzut recent, pe 16 martie, dar atunci era vorba despre o restanță din perioada în care pandemia dădea peste cap programarea partidelor. Romero și Kane au adus un succes facil pentru oaspeți.

Brighton stă pe un loc călduț, fără mari obiective de mărire, dar și fără emoții la retrogradare. Este pe locul 11, cu 37 de puncte. De două runde (0-0 cu Norwich și 2-1 cu Arsenal) a reușit să întrerupă seria de 6 eșecuri consecutive în campionat.

Brighton l-a avut sub contract pe românul Tudor Băluță. Considerat în urmă cu câțiva ani jucătorul care se apropie ce mai mult de ceea ce arăta Gică Popescu pe teren, Băluță (23 de ani) nu s-a putut ridica la nivelul așteptărilor, mai ales din pricina multiplelor accidentări suferite.

Au trecut 3 ani de când Brighton plătea celor de la Viitorul Constanța (actuala Farul Constanța) suma de 3 milioane de euro. Fostul manager al englezilor, Chris Hughton, era impresionat de turnul final de Campionat European de Tineret pe care mijlocașul îl reușea și-l aducea în Albion.

Din păcate, în ultimii trei ani, Tudor a fost împrumutat la Viitorul, ADO Den Haag și Dinamo Kiev, dar nu și-a regăsit niciodată forma din vara lui 2019. În sezonul 2019/2020, a bifat doar patru meciuri pentru ADO Den Haag, în sezonul 2020/2021, doar 3 meciuri pentru Dinamo Kiev, iar în actualul sezon, 2021/2022, niciun mici oficial.

Nici măcar pentru echipa secundă de la Brighton. Motivul este același ca-n trecut: problemele medicale. „A apărut o problemă la gleznă. Nu se antrenează cu grupul, nu este la antrenamente în acest moment. Este o perioadă frustrantă pentru el”, a declarat Graham Potter, pentru Sussex Live.

Contractul lui Tudor Băluță cu Brighton expiră în vara acestui an, iar englezii nu au deloc intenția de a-i oferi prelungirea înțelegerii. S-a vorbit mult în această iarnă că ar fi în vederile celor de la Farul Constanța, FCSB și Universitatea Craiova, însă nu s-a concretizat niciuna dintre variante.

În urmă cu câteva luni, Tudor Băluță declara în presa din Regat că nu a renunțat la ideea de a juca cândva în Premier League, iar acest lucru se va întâmpla la un moment dat, fie la Brighton, fie la alt club.

Superbet are cota 2.1 pentru X 1 (Tottenham conduce la pauză).

Tottenham vs Brighton
X 1


Cotă 2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol