Derby pentru Europa în prima divizie de fotbal din Franța între formațiile Rennes și AS Monaco, vineri, 15 aprilie, de la ora 22:00, în etapa a 32-a din Hexagon. În Ligue 1, sezonul are, în total, 38 de runde.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

PSG a „arestat” primul loc în clasament și prima poziție de Liga Campionilor.

În cursa pentru al doilea loc de Ligă sunt înscrise Olympique Marseille (59p) și Rennes (56p), cu Strasbourg (52p), Nice (51p) și AS Monaco (50p) arbitrând atent lupta.

Rennes a părăsit acest sezon de Europa. A fost eliminată de Leicester în optimile de finale ale Conference League, cu 3-2 la general.

Acasă, Rennes i-a învins pe englezi cu 2-1, dar decisiv a cântărit eșecul din Insulă, 0-2. Formația franceză reușise să câștige o grupă de Conference, devansând trupe precum Vitesse, Tottenham și Mura.

CFR Cluj a înfruntat-o pe Rennes, în Grupa E din Europa League, în sezonul 2019-2020.

Formaţia franceză este patronată de compania Groupe Artemis, deţinută de Francois-Henri Pinault.

Omul de afaceri are o avere estimată la 30 de miliarde de dolari şi se mândreşte cu o soţie care face furori în cinematografe: actriţa Salma Hayek.

Omul de afaceri a donat 109 milioane de dolari pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame, fiind patronul lui Rennes din 1998, când tatăl lui a cumpărat clubul deţinut anterior de municipalitate.

Cu o avere estimată la 30 miliarde de dolari, omul de afaceri francez a investit masiv la echipă, la sfâşitul anilor ’90. De când este patron al clubului, Rennes a reuşit recent să câştige Cupa Franţei, când a învins-o, în mod surprinzător, pe PSG în finală.

Tot în „optimi” a ieșit din cupele europene și AS Monaco. Competiția a fost una socotită mai valoroasă, Europa League, dar adversarul părea accesibil: Sporting Braga. Portughezii s-au impus cu 3-1 la general.

Speranțele de Ligă, cu care monegascii au început sezonul, s-au făcut țăndări în dubla cu Șahtior Donețk, din play-off.

Trupa din Principat a apelat la un facelift la nivelul conducerii tehnice, schimbând antrenorul. Croatul Niko Kovac a fost înlocuit cu belgianul Clement, adus de la campioana Belgiei, FC Brugge.

Iar echipa din Principat strălucește de câteva săptămâni, înregistrând 3 victorii la rând: 3-0 cu PSG, 2-1 cu Metz și 2-1 cu Troyes, ultima duminică.

În tur a fost 2-1 pentru AS Monaco. Cu același scor s-a încheiat și celălalt meci direct, din sezonul trecut, jucat tot la Monte Carlo și încheiat cu victoria gazdelor. În 2020, un alt 2-1, tot pentru gazde, de această dată fiind vorba despre Rennes ca învingătoare.

Superbet are cota 8.5 pentru 2-1 scor corect, rezultatul cu care s-au terminat ultimele 3 jocuri directe.

Rennes vs AS Monaco Cotă


2-1, scor corect
8.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol