Meci decisiv pentru accederea în semfinalele Ligii Campionilor la fotbal. Partida are loc marți, 12 aprilie, de la ora 22:00, în Germania, între Bayern Munchen și Villarreal. În tur, formația spaniolă s-a impus neașteptat pe teren propriu, scor 1-0, într-o partidă în care nemții și-au dezamăgit crunt suporterii.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Gruparea bavareză simte pericolul eliminării. Treburile nu merg așa cum ar trebui la echipă, iar un astfel de duel poate arunca în aer liniștea și așa fragilă. În timp ce ibericii n-au ce pierde, toată presiunea se află pe umerii nesiguri ai bogaților Germaniei.

Iar problema pare să fie, în primul rând, banca tehnică. Antrenorul Julian Nagelsmann este tot mai contestat, după numeroasele episoade de blocaj întâlnite și în campionat, dar și în Ligă (meciul tur cu Salzburg, din optimile de finală).

Pe rețele de socializare, fanii dau semne că s-au săturat de tot mai desele salturi în gol ale favoriților și îl cer înapoi pe Hansi Flick, ajuns selecționerul Germaniei, reprezentativă calificată fără emoții la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Va fi cutremur la Bayern, dacă se ratează calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. O eliminare cu Villarreal ar reprezenta o dură lovitură financiară și de imagine pentru Bayern, punând în pericol nu doar postul lui Nagelsmann, ci și pe cele ale lui Salihamidzic și Kahn.

Nori negri s-au adunat la Bayern după scandalul de la Freiburg și, mai ales, eșecul cu Villarreal (0-1). Unul la limită, dar care, susține și tabloidul Bild, putea fi lejer un 1-4 care ar fi pus în pericol calificarea în semifinalele Ligii.

Ar deveni cea mai răsunătoare contraperformanță în Europa de la 0-4 cu Zenit, în semifinalele Cupei UEFA, acum 14 ani.

Concret, liderul Bundesligii ar pierde 12,5 milioane de euro, bonusul de semifinale, la care s-ar adăuga suma pe care câștigătoarea competiției (obiectivul echipei) o are promisă de la UEFA, 20 de milioane, plus banii din drepturile TV, market pool și biletele de meci.

O sumă importantă ce ar afecta negocierile aflate în derulare pentru prelungirea contractelor pentru vedetele Robert Lewandowski, Thomas Muller, Manuel Neuer și Serge Gnabry, ale căror înțelegeri expiră în iunie 2023.

Problemele se vor extinde, inevitabil, către banca tehnică și conducerea clubului. Julian Nagelsmann ar putea rămâne cu Supercupa și cu titlul în acest sezon, doar Heynckes și Ancelotti fiind la concurență pentru un sezon atât de slab în ultimii 11 ani.

În pericol este și postul lui Hasan Salihamidzic, directorul sportiv și cel care se ocupă de transferuri (Upamecano-Sabitzer a fost pachetul adus de la Leipzig, ca singură mutare din mercato-ul estival).

La fel se prezintă și situația directorului executiv Oliver Kahn, abia instalat în iulie 2021 în locul lui Karl-Heinz Rummenigge, și care se așteaptă să dea explicații și pentru alte probleme apărute în decursul stagiunii: scandalurile cu vaccinarea lui Kimmich și contractul de sponsorizare cu Qatar Airlines, plecarea gratis a lui Sule la Dortmund.

În acest sezon, evoluția bavarezilor arată precum dinții unui fierăstrău. Când victorii categorice, la scor, când picaje dezolante, cu multe goluri încasate.

Cu titlul Germaniei în buzunar, Bayern este provocată doar în Ligă, unde, dacă s-ar califica, ar da peste Liverpool (3-1 în prima manșă, cu Benfica). Ultima prestație, de sâmbătă, doar 1-0 cu Augsburg, o echipă de la retrogradare, a scos la iveală alte lipsuri.

Villarreal nu face prea mult zgomot. Cu modestie și cu profesionalism, preferă să tacă și să facă, nefiind un club spectaculos, care să puncteze la capitolul marketing. După ce sezonul trecut a câștigat Liga Europa, prezența de acum în sferturile de finală ale Ligii Campionilor vine ca un premiu, dar și ca un bonus neprogramat.

„Submarinul galben” nu face valuri în La Liga (1-1, sâmbătă, cu Bilbao). Echipa stă la apă mică în campionatul din Spania, așa că și-a putut concentra energiile spre jocurile din Europa. Îi va fi greu să prindă un loc de cupe europene în sezonul viitor, la fel cum o misiune este să devină campioana Europei.

Superbet propune cota 3 pentru I X (remiză la pauză).

Bayern vs Villarreal
I X


Cotă 3


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol