În etapa a 34-a din Serie B, Parma are musai nevoie de victorie pentru a spera la un loc de play-off, în speranța revenirii în elită. Va evolua pe terenul formației de pe locul 6, Brescia, luni, de la ora 21:30.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Parma este pe locul 12. Are de recuperat 9 puncte în următoarele 5 runde (ultimele din sezonul regulat), ca să urce pe locul 8, ocupat acum de Frosinone.

Dennis Man a rămas singurul român de la Parma, după ce Valentin Mihăilă a fost vândut la Atalanta. Iar fostul FCSB-ist a primit inclusiv banderola de căpitan, iar la națională a purtat tricoul cu numărul 10, marcând în amicalul cu Israel, scor 2-2.

La ultimul meci, 4-3 cu Como, Man s-a accidentat și a părăsit terenul în minutul 67. Arădeanul ar putea să lipsească la jocul cu Brescia, meci în care Parma poate bifa al 11-lea meci la rând fără înfrângere.

La finalul lunii februarie, portarul Gigi Buffon, ajuns la 44 de ani, și-a prelungit contractul cu Parma până în 2024. Revenit la echipă în vara anului trecut, Buffon n-are de gând să se retragă până la 50 de ani.

Format la academia Parmei, portarul a fost transferat în 2001 la Juventus, pentru o sumă de 53 de milioane de euro, devenind la vremea respectivă cel mai scump portar al lumii.

„Rândunelele” au pentru ce să tragă tare. Locul 5 este mai profitabil decât locul 6. Dacă primele două poziții duc direct în Serie A, locurile 3-4 trimit în semifinalele barajului de promovare, în timp ce pozițiile 5-8 înseamnă sferturile de finală.

Parma are o revanșă de luat la meciul de luni seară. În tur, pe 1 decembrie 2021, jucătorul oaspeților, Andrea Cistana, a marcat singurul gol al partidei și a decis învingătoarea.

Superbet are cota 3.9 pentru Final 2 (victorie AC Parma).

Brescia vs AC Parma
2


Cotă 3.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol