Etapa a 29-a din prima ligă de fotbal a Germaniei le aduce față-n față, vineri, 8 aprilie, de la ora 21:30, pe VfB Stuttgart și pe Borussia Dortmund.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Meciul are mize diferite pentru cele două combatante. Una se bate puternic cu scopul de a evita retrogradarea, iar cealaltă caută goluri multe, neavând prea mare nevoie de puncte.

Șvabii pentru care au jucat românii Florin Răducioiu, Ionel Ganea, Ciprian Marica și Alexandru Maxim sunt pe locul 15, primul de deasupra liniei retrogradării, cu 27 de puncte. O desparte numai un punct de Arminia Bielefeld, care se află pe loc de baraj.

Runda trecută, Stuttgart s-a întors cu un punct de la Bielefeld, iar în pauza pentru echipele naționale a cedat cu o formație din diviziile inferioare, Sandhausen (scor 2-3).

Înainte, avusese două succese și o remiză în Bundesliga, așa că nu este vorba despre vreo criză la formația din orașul Mercedesului.

Borussia Dortmund și-a îngropat speranțele la titlu, după 1-4 cu Leipzig, acasă, etapa trecută. Iar singurul scop rămas, în condițiile în care este greu de crezut că poate rata locul 2, este să-l ajute pe norvegianul Erling Haaland să marcheze cât mai multe goluri, pentru a putea obține o sumă cât mai mare la anunțatul transfer din vară.

Deocamdată, nordicul, măcinat de accidentări și de dezamăgire că va vedea Mondialul din Qatar la televizor, are numai 16 goluri, fiind pe locul 4 în clasamentul golgheterilor, la mare distanță de liderul Robert Lewandowski.

Polonezul de la Bayern Munchen a marcat de 31 de ori în Bundesliga, iar cehul Patrik Schick, legitimat la Bayer Leverkusen, este departe de el și nu-l poate amenința în niciun fel, cu cele 20 de goluri ale sale.

Ultimele 5 meciuri directe între Stuttgart și Dortmund au avut multe goluri, terminându-se cu scoruri precum: 2-1, 3-2, 5-1, 3-1 și 4-0.

În tur, Borussia Dortmund s-a impus cu 2-1, iar „galben-negrii” au învins și în ultimul joc găzduit de „Mercedes-Benz Arena” din Stuttgart, scor 3-2, derulat pe 10 aprilie 2021.

Superbet pune la dispoziție cota 1.7 pentru O2+ (Dortmund marchează două sau mai multe goluri), la secțiunea Total Goluri Oaspeți.

Stuttgart vs Dortmund
O2+


Cotă 1.7


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol