Liga Campionilor la fotbal a devenit o „afacere” englezo-spaniolă în sezonul de față. Cele două țări merg cu câte 3 echipe în sferturile de finală ale Ligii Campionilor (Real Madrid, Atletico Madrid și Villarreal, respectiv Chelsea Londra, Manchester City și Liverpoool). Marți, 5 aprilie, de la ora 22:00, Atletico Madrid merge în Anglia, pentru lupta cu Manchester City.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

La partida de pe Etihad Stadium din Manchester, Istvan Kovacs (37 de ani) va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce arbitru de rezervă va fi Marco Di Bello din Italia.

Țări precum Italia și Franța n-au nicio formație calificată în această fază a întrecerii. „Intrusele” din „sferturi” se numesc Benfica Lisabona (Portugalia) și Bayern Munchen (Germania).

„Cetățenii” aleargă după două trofee majore: titlul în Anglia și Liga Campionilor, în Europa. Liga rămâne însă visul cel mare al șeicilor.

În Premier League, lupta se duce cu Liverpool. Între cele două este o diferență de un singur punct în favoarea lui City, iar runda viitoare se vor duela în meci direct, la Manchester.

Atletico rămâne o echipă arțăgoasă, greu de străpuns în apărare. Așa a izbutit să devină campioana Spaniei. În acest sezon, gruparea madrilenă se mulțumește cu o poziție în Top 4, care trimite direct în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

Spaniolii s-au învățat cu stilul echipelor britanice. Practic, cei de la Atletico au probat deja că pot fi nașii britanicilor. S-au luptat cu Liverpool în grupe („cormoranii” au terminat cu maximum de puncte, așadar i-au învins de două ori pe spanioli), dar i-au eliminat pe băieții de la Manchester United, în disputa din optimile de finală.

Premier League este o atracție și pentru antrenorul de la Atletico. Diego „Cholo” Siomeone, aflat de un deceniu pe banca echipei din Madrid, a fost ofertat în câteva rânduri de Manchester United și de Chelsea Londra.

În La Liga, Atletico a dispus sâmbătă cu 4-1 de Alaves și trage tare pentru a păstra o poziție în Top 4.

Pe lista marcatorilor au intrat uruguayanul Luis Suarez și portughezul Joao Felix, fiecare câte două reușite.

Dacă sud-americanul este o prezență obișnuită pe tabelă, în cazul lusitanului proaspăt calificat la Cupa Mondială pare să fie vorba despre o resuscitare.

Oarecum un fapt curios, cele două formații nu s-au duelat niciodată în competițiile europene.

Superbet pune la bătaie cota 2.1 pentru 0-2 goluri la Total Goluri Meci.

Manchester City vs Atletico Madrid
Cotă


0-2 goluri total în meci
2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol