Cea mai puternică întrecere intercluburi de fotbal din Europa (și nu numai) se află înainte de faza sferturilor de finală. În prima manșă, marți, 5 aprilie, de la ora 22:00, la Lisabona, Benfica își măsoară forțele cu o putere a continentului, Liverpool, urmând ca formația calificată să se decidă în returul de pe 13 aprilie, programat pe „Anfield”.

Foto:

Benfica este a 3-a forță a Portugaliei, după FC Porto, liderul la zi al clasamentului, și Sporting Lisabona, campioana en-titre.

Totuși, formația de pe „Da Luz” a reușit să meargă mai departe în Liga Campionilor decât marile sale rivale, fiind cel mai slab cotată la câștigarea trofeului - cota 81.

Benfica suferă însă teribil în liga internă. Vineri seară, a pierdut meciul cu Sporting Braga, scor 2-3, dar locul 3 nu-i este pus în pericol, având 9 puncte avans față de locul 4, ocupat de Braga, cu 6 etape rămase de jucat.

Cumva, Benfica a trecut, la mare luptă, de Ajax Amsterdam, producând surpriza optimilor de finală.

După 2-2 la Lisabona, gruparea lusitană s-a descurcat minunat în returul din Olanda, câștigând cu 1-0 și lăsând cu buza umflată o formație care a terminat partidele din grupă cu maximum de puncte, la fel ca Bayern Munchen și ca Liverpool.

Nemții le-au fost rivali portughezilor în grupa care le-a mai conținut pe Barcelona și pe Dinamo Kiev, iar englezii le ies acum în cale, în crâncenul drum spre semifinale.

Liverpool o duce excelent în Premier League și visează la Liga Campionilor, competiție pe care a câștigat-o ultima oară în 2019, după o finală adjudecată facil cu Tottenham.

În campionatul intern, gruparea „cormoranilor” a stat sâmbătă, timp de câteva minute, pe primul loc, după 2-0 cu Watford.

Scouterii de pe „Anfield” se uită destul de des spre prima ligă din Portugalia, motiv pentru care forța Benficăi este cunoscută.

Din Portugalia, Liverpool l-a adus pe columbianul Luis Diaz, cumpărat de la rivala Benficăi, FC Porto, cu suma de 45 de milioane de euro.

Turpa „cormoranilor” a tremurat pentru accederea în „sferturi”. A avut o „dublă” tensionată cu Inter Milano.

După 2-0 în Italia, Liverpool era să fie egalată la scorul general de campioana Italiei. S-a terminat doar 1-0 pentru oaspeți, care au fost nevoiți să abordeze finalul de meci în 10 oameni, într-un moment în care aveau mare nevoie să preseze, pentru marcarea celui de-al doilea gol.

În duelurile directe, Liverpool a dominat, dar a și încasat. În 2010, s-au înfruntat în Liga Europa, 4-1 pentru Liverpool, în Anglia, și 2-1 pentru Benfica, în Portugalia.

O altă „dublă” interesantă s-a derulat în 2006, în Liga Campionilor, cu portughezii câștigând de două ori: 2-0 în deplasare și 1-0 acasă. În vremuri mai îndepărtate, în 1984, Liverpool s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, cu 3-2 la general.

Superbet are cota 2.2 pentru PsF X (remiză la pauză sau la final).

Benfica vs Liverpool
PsF X


Cotă 2.2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol