​Peste Liga 1 la fotbal se abate, în acest weekend, etapa a 3-a de play-off. Duminică, 3 aprilie, la ora 19:00, FCSB, care s-a apropiat la 5 puncte în spatele liderului CFR Cluj, evoluează contra oltenilor de la CS Universitatea Craiova.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În runda a doua din play-off, disputată înaintea pauzei pentru meciurile echipelor naționale, FCSB a învins-o dramatic, datorită unui gol marcat de Andrei Dumiter la ultima fază, pe FC Argeș, scor 3-2.

Grație victoriei din Trivale, FCSB face să tremure liderul CFR Cluj, care, în aceeași etapă, a remizat cu Farul, la Ovidiu, scor 0-0.

După mecul naționalei din Israel, Gigi Becali s-a luat de selecționerul Edward Iordănescu, fostul său angajat: „Când e batjocorit un jucător de-ai mei pe care vreau să iau bani nu sunt bucuros. Tavi Popescu este jucător cum era Messi la Barcelona. N-ai voie… Vrei să câştigi meciuri? Bagă-l pe Tavi Popescu. Câştigă meciuri singur el. Dacă nu ai inteligenţa asta, stai acasă mereu.

N-ai voie. Ascultă… Sunt jucători valoroşi, jucători buni şi genii. Tavi este geniul care câştigă meciuri singur. Cum a intrat el n-ai văzut că se distrează cu mingea?

Trebuie să începi cu el, nu e vorba că e posibil ca în meciurile următoare să începi cu el”. Asta după ce patronul fusese de acord cu neconvocarea inițială a lui Darius Olaru.

La partida de pe „Arena Națională”, Toni Petrea se va putea baza din nou pe Paulo Vinicius, titular incontestabil la FCSB până în finalul sezonului regulat, când s-a accidentat.

Paulo Vinicius este apt de joc și chiar are șanse mari să fie titular în centrul liniei defensive a FCSB-ului, alături de Iulian Cristea, unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei în ultima perioadă.

Cu Universitatea Craiova, pentru FCSB ar putea juca în premieră Florin Achim, fundașul dreapta adus în iarnă, liber de contract după despărțirea de Academica Clinceni, care nu a fost niciodată în lot din cauza unei accidentări la umăr.

De asemenea, Florin Tănase, depistat cu COVID-19 după ce a jucat pentru România cu Grecia, a fost testat negativ și este apt pentru duelul cu Universitatea Craiova.

Astfel, FCSB nu are probleme de lot pentru meciul cu oltenii, singurul indisponibil fiind Ionuț Panțîru, care a fost operat din nou și riscă să rateze tot anul.

În schimb, CS U Craiova se plânge că are infimeria plină, „Aveam 6-8 jucători la antrenamente. Reghecampf a fost la pat, cu perfuzii”, a zis Mihai Rotaru, finanțatorul echipei, cel care a dat detalii despre problemele medicale prin care au trecut jucătorii și staff-ul.

Omul de afaceri a spus că echipa a fost afectată de COVID și de gripă în pauza pentru meciurile internaționale. De asemenea, spune că Laurențiu Reghecampf a fost extrem de afectat.

„Din păcate, suntem decimați. Dacă meciul se juca acum 4-5 zile, nu ne puteam prezenta. Nu am fi putut aduce 10 jucători valizi.

Am avut un focar de gripă și un focar mai mic de COVID. Dar COVID-ul a fost ultima noastră problemă. Jucătorii nu s-au putut antrena. Toți erau într-o stare destul de gravă.

Aveam între 6-8 seniori la antrenament. În rest, erau de la juniori și echipa a doua. Și aveam și patru jucători la naționale. Dar vom strânge rândurile.

A fost foarte gravă situația. Aveam un amical cu Viitorul Pandurii, dar l-am anulat. Sâmbătă aveam 7-8 jucători. Nu aveam cu cine să jucăm.

Reghecampf e OK acum. A fost și el 4-5 zile la pat, cu perfuzii. Și Marian Copilu a fost foarte grav. Am avut un focar păcătos, care a plecat de la meciul cu Voluntari. La acea partidă Vătăjelu nu a putut juca, Bancu avea frisoane. Măcar 7 jucători aveau o situație complicată, debuta boala”, a spus Mihai Rotaru.

Adversarii nu prea îl cred pe Rotaru, mai ales după ce oltenii au prezentat o situație asemănătoare și în trecut. Înaintea jocului cu Rapid, craiovenii susțineau că vor băga juniorii, având lotul afectat de Covid. S-a dovedit a fi „manevră”, iar Craiova, cu lotul complet, a învins, scor 1-0, pe 22 ianuarie.

Mihai Rotaru, finanțatorul celor de la CS Universitatea Craiova, a dat detalii despre situația financiară din club. Omul de afaceri a dezvăluit cu ce sumă va contribui în sezonul viitor la bugetul formației și spune că se va îndepărta de club, urmând ca deciziile să fie luate de Sorin Cârțu, singurul candidat la funcția de președinte, Marian Copilu și Laurențiu Reghecampf.

„Obligația mea e să asigur un buget de 7,5 milioane de euro în sezonul viitor, indiferent de ce jucători vom vinde. Veniturile ar urma să fie undeva la 5 milioane de euro. Eu asigur completarea.

În ultimul timp, eu am asigurat finanțarea clubului. Dacă ne vom califica în cupele europene, nu va trebui să mai vin cu bani de acasă. Dacă nu, voi aduce 2,5 milioane de euro”, a declarat Rotaru.

Laurențiu Reghecampf, 46 de ani, antrenorul Universității Craiova, o înfruntă din nou pe FCSB, singura echipă pe care a întâlnit-o de cel puțin trei ori în Liga 1 și n-a obținut din meciurile directe nici măcar un punct, golaveraj 2-7.

Duminică, „Reghe” se deplasează în București pentru al 4-lea duel din carieră cu FCSB, cel mai important club din palmaresul său de tehnician, alături de care a câștigat două titluri consecutive, în 2013 și 2014.

Dacă vrea să intre serios în cursa pentru poziția a 2-a, aflată la 7 lungimi distanță, „Reghe” va trebui să câștige primele puncte din confruntările directe cu FCSB.

„Sigur nu mai luptăm pentru locul 2 dacă nu batem FCSB. Noi suntem pe 3 și ne-am propus să urcăm pe poziția secundă. Ca să reușim, trebuie să batem FCSB în meciurile directe”, a zis Sorin Cârțu, președintele oltenilor.

Din 2010 antrenor în Liga 1, Laurențiu Reghecampf nu a obținut niciun punct doar cu două adversare: Sportul și FCSB, însă cu prima are o singură partidă directă, pe vremea când antrena Bistrița, scor 2-4 în Regie în debutul campionatului 2010/11.

Cu FCSB, Reghecampf s-a duelat prima dată când o pregătea pe Craiova patronată de Adrian Mititelu, 0-2 în Ghencea (mai 2010).

Apoi, a capitulat contra roș-albaștrilor pe teren propriu în primăvara lui 2012, de pe banca Chiajnei, încă un 0-2. După returul la Concordia, Reghecampf avea să semneze cu FCSB.

În fine, precedenta întâlnire directă a avut loc în actuala stagiune, returul sezonului regulat: CSU Craiova - FCSB 2-3 pe „Ion Oblemenco”. Golul decisiv a fost reușit de oaspeți în prelungiri, prin Cordea (90+1).

De altfel, Reghecampf a primit de fiecare dată un gol de la FCSB după minutul 70:

FCSB - U Craiova 2-0 » „dublă” Arman Karamian ('69, '78)

Chiajna - FCSB 0-2 » goluri Iliev ('7) și Martinovic ('73)

CSU Craiova - FCSB 2-3 » A. Ivan ('13), Cîmpanu ('57) / Dumiter ('17), Șut ('39), Cordea ('90+1)

Superbet pune la bătaie cota 2.3 pentru Final 1 (victorie FCSB).

FCSB vs U Craiova
1

Cotă 2.3


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol