Meci de mare interes în Germania, unde formația de fotbal Borussia Dortmund primește sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 19:30, vizita unei alte echipe de Liga Campionilor, RB Leipzig. Este etapa a 28-a (dintr-un total de 34) în Bundesliga, iar față în față vor sta grupările de pe locurile 2 și 4.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În această rundă, Borussia joacă, sâmbătă, după liderul Bayern, astfel că distanța de 6 puncte, existentă înainte de startul etapei, poate fi mărită la ora jocului. Însă „galben-negrii” nu renunță la lupta pentru titlu, în condițiile în care au asigurată o poziție de Liga Campionilor.

După pauza pentru echipele naționale, Bundesliga se reia cu o rundă importantă și interesantă, care împletește cursa pentru titlul de campioană a Germaniei și lupta pentru un loc în Liga Campionilor, cazul echipei pe care o antrenează Domenico Tedesco.

Ambele trupe trebuie să câștige: Dortmund pentru a n-o lăsa pe Bayern să scape, iar Leipzig pentru a nu risca să rămână în urmă concurentelor, în disputa pentru Liga Campionilor.

Decalajul dintre Bayern Munchen și Dortmund a avut un trend elastic: când una a câștigat, cealaltă a făcut egal.

În ultima rundă, băieții lui Marco Rose au fost blocați pe terenul de la Köln: 1-1. Leipzig-ul vine tot după o egalitate în ultima rundă, 0-0, acasă, la Eintracht Frankfurt.

Borussia Dortmund trebuie să fie atentă și dintr-un alt motiv. Lucrurile nu au mers în direcția cea bună în prima manșă: Leipzig s-a impus cu 2-1, în noiembrie trecut, datorită golurilor lui Christopher Nkunku și Yussuf Poulsen, cu egalarea de moment a lui Marco Reus între acestea.

A fost a 3-a victorie a lui Leipzig din istorie împotriva clubului din Dortmund. Bilanțul este completat de 7 victorii pentru Borussia și două egaluri.

Dortmund a câștigat ultimul lor meci direct acasă, 3-2, pe 8 mai anul trecut. Cu același scor, Leipzig și-a găsit singura victorie pe teren propriu împotriva Borussiei, în octombrie 2017.

Leipzig are emoții mai mari. Cele 45 de puncte strânse în 27 de etape nu-i sunt de ajuns pentru a fi liniștită. În spatele ei, la pândă stau Freiburg, 45 de puncte, și TSG Hoffenheim, 44 de puncte.

În Europa, Dortmund și Leipzig s-au descurcat la fel, până la un anumit punct, dar au luat-o pe căi diferite. Ambele provin din grupe de Liga Campionilor, pe care le-au terminat pe locul 3, alunecând astfel în Liga Europa.

Borussia a părăsit a doua competiție europeană în faza 16-imilor de finală, eliminată neașteptat de Glasgow Rangers.

În schimb, Leipzig s-a descotorosit de spaniolii de la Real Sociedad, apoi a trecut de faza optimilor fără glorie: a avut cale liberă.

S-a calificat mai departe profitând de alungarea din competiție a rușilor de la Spartak Moscova. În sferturile de finală, trupa germană va avea de dat socoteală în fața italienilor de la Atalanta Bergamo.

Superbet are cota 1.62 pentru 0-3 goluri la Total Goluri Meci.

Borussia Dortmund vs RB Leipzig
Cotă


0-3 goluri total în meci
1.62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol