Etapa a 31-a din Premier League (dintr-un total de 38) oferă șansa echipei Liverpool să treacă în fruntea clasamentului. Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 14:30, formația din orașul trupei Beatles nici nu se gândește că ar putea rata cele 3 puncte contra codașei Watford.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

După 29 de jocuri, Liverpool (69 de puncte) suflă amenințător în ceafa liderului Manchester City (70 de puncte).

„Cormoranii” vor trece pe primul loc, dacă vor învinge sau dacă vor face egal. Remiza le este suficientă, ținând cont că echipa de pe „Anfield” are un golaveraj mai bun (75-20, față de 68-18).

Liverpool riscă să-l piardă pe belgianul Divock Origi, socotit un talisman al echipei, care tratează pentru un transfer în Serie A, la AC Milan, unde le-ar face concurență suedezului Ibrahimovic și francezului Giroud.

Atacantul poate pleca liber de contract de la Liverpool, club care consideră că vârful de lance și-a făcut pe deplin datoria, mai ales în campania în care Liverpool a câștigat Liga Campionilor. Origi va câștiga 4 milioane de euro pe an la Milano, în fiecare dintre cele 4 sezoane.

Watford este pe buza prăpastiei, cu șanse mici de a evita căderea. Ocupă locul 18, retrogradabil, cu 22 de puncte. Everton, locul 17, are 25 de puncte, așa că pentru oaspeți ar fi bun și un punct în duelul cu Liverpool.

Reputatul Roy Hodgson (74 de ani), fost antrenor la Inter Milano și la naționala Angliei, dar și la Liverpool, (sezonul 2010-2011), este managerul ales de conducere pentru a duce la împlinirea misiunii de salvare de la retrogradare.

În tur, Liverpool s-a distrat cu Watford: 5-0, cu Mane, Salah și Firmino (3) pe lista marcatorilor.

Cei doi atacanți africani revin cu stări diferite în Anglia după barajul de calificare la Cupa Mondială.

După ce i-a „răpit” trofeul la Cupa Africii, senegalezul Mane l-a trimis pe egipteanul Salah să privească Mondialul arab la televizor.

La finalul jocului de baraj cu Senegal, starul lui FC Liverpool s-a adresat în vestiar colegilor săi, cărora le-a transmis că acesta ar putea fi ultimul său meci pentru Egipt.

„V-am spus înainte de retur că sunt mândru să joc alături de voi, sunteți unii dintre cei mai dedicați jucători alături de care am jucat.

Am jucat alături de generația anterioară, cu Wael Gomaa și Mohamed Aboutrika, apoi cu Abdallah El-Said și următoarea generație. Pot să spun că sunt fericit cu actuala generație.

Sunt mândru de faptul că am jucat alături de voi și ce s-a întâmplat nu a fost în mâinile noastre, pentru că au fost lovituri de departajare, pentru a doua oară.

Nu sunt prea multe lucruri pe care pot să le spun, dar a fost un privilegiu să joc alături de voi, fie că voi fi aici sau nu”, zis Mohamed Salah, decis să se focuseze de acum pe munca de la echipa de club.

Din sezonul viitor, cele 5 schimbări de jucători din timpul unui meci vor fi introduse și în Premier League.

Propunerea a fost aprobată definitiv, mulțumită cluburilor care au decis să schimbe regulile începând cu sezonul viitor.

De asemenea, echipele vor putea pune 9 jucători pe bancă. Sezonul acesta, în liga engleză se joacă doar cu 3 schimbări, dar cluburile au făcut presiuni să se adopte, ca în majoritatea Europei, regula celor 5 schimbări.

Superbet are cota 2 pentru pariul în prima repriză se înscriu mai puține goluri decât în repriza a doua la secțiunea Mai Multe Goluri.

Liverpool vs Watford
Cotă



2.0


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol