Penultima etapă din Jupiler Pro League, campionatul de fotbal al Belgiei, începe vineri, la debutul lunii aprilie, de la ora 21:45, cu partida dintre Beerschot și Club Brugge, campioana en-titre.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Brugge, aflată pe locul 2, s-a apropiat amenințător de liderul Union SG.

Diferența este acum de 5 puncte, cu două etape rămase de jucat. Formația din orașul Bruges poate trece pe primul loc, însă trebuie îndeplinite, concomitent, două condiții: să ia maximum de puncte din ultimele două apariții din sezonul regulat și prima clasată să piardă ambele partide.

În această parte a sezonului, Brugge vine tare din urmă, deși, la un moment dat, Union SB părea scăpată în câștigătoare.

În ultimele 4 etape, liderul a dat semne de oboseală: a remizat de două ori, în timp ce ocupanta locului secund a funcționat fără greșeală.

Așadar, Brugge intră întărită în play-off, un mini-campionat în care și-a propus să-și păstreze coaroana cucerită anul trecut.

Campioana se străduiește s-o prindă din urmă pe SG Union, după care a alergat tot sezonul regulat, încurcată și de participarea în grupele Ligii Campionilor.

După ce Philippe Clement a plecat la AS Monaco, Ladislau Boloni, ultima oară la Antwerp în Belgia, a fost pe lista campioanei Club Brugge.

Până la urmă, a fost ales olandezul Alfred Schreuder, fost secund la FC Barcelona în mandatul lui Ronald Koeman, care a imprimat echipei un stil ofensiv.

În ultimele 3 meciuri de campionat, după eliminarea din Cupa Belgiei (0-3 cu Gent, pe 2 februarie), Brugge a făcut scor: 5-0 cu Seraing, 3-1 cu Oostende și 3-1 cu Genk. În două din aceste jocuri, adversarul a avut om în minus.

Cu doar 16 puncte, Beerschot este pe ultimul loc și nu poate evita retrogradarea. Are doar 4 victorii în 32 de jocuri. A pierdut ultimele 6 partide, iar ultimul succes l-a obținut în urmă cu o lună și jumătate: pe 19 februarie, a dispus cu 2-1 de Kortrijk.

Beerschot VA și Club Brugge KV n-au avut niciun meci „alb”, în ultimele 5 dueluri. În 2021, Brugge s-a impus de două ori, 3-2 și 3-0, iar un alt meci s-a terminat 1-1. 2020 a fost un an mai bun pentru Beerschot, cu un succes cu 1-0 și un egal, 1-1.

Superbet are cota 1.72 pentru I 2 (conduce Brugge la pauză).

Beerschot vs Club Brugge
I 2


Cotă 1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol