​În prima divizie fotbalistică din România, echipele Chindia Târgoviște și Dinamo București au meci direct vineri, 1 aprilie, ora 20:30, în etapa a 3-a din play-off. Dacă gazdele trag nădejde că vor rămâne în Liga 1 fără meci de baraj, Dinamo s-a resemnat în această privință.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În condițiile șubrede oferite de clasament, bucureștenilor le-a rămas ca obiectiv să rodeze echipa pentru baraj, relaxarea și descătușarea care răsar din noua situație putând să-i aducă în situația de a câștiga nesperat anumite partide.

În subsol, situația este doar parțial lămurită. Între locul 11 (FCU Craiova 1948, 21 de puncte) și locul 13 (ultimul care trimite în baraj, CS Mioveni, 18 puncte), distanța în puncte este de numai o victorie.

Între ele, pe locul 12 stă Chindia, cu 19 puncte, în timp ce Dinamo este pe locul 14, cu 10 puncte (pe ultimele locuri, care retrogradează automat, sunt Academica Clinceni, 7 puncte, și Gaz Metan Mediaș, -1p). Așadar, lupta pentru evitarea locului 13 se duce în 3, Dinamo fiind în afara disputei.

Chindia a pierdut etapa trecută la Mioveni, scor 0-1, iar asta l-a înfuriat până și pe blajinul Emil Săndoi. Antrenorul și-a criticat vehement portarul, Cătălin Căbuz, care a încasat un gol „impardonabil” de la Bogdan Rusu.

Nu este singurul caz din lotul târgoviștenilor. Sunt și probleme sentimentale. Povestea de dragoste dintre jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu și fotbalistul Chindiei, Marco Dulca, s-a sfârșit.

Cei doi au decis să pună capăt relației care dura de câteva luni, după ce și-au petrecut Sărbătorile de Iarnă împreună. Rămâne de văzut dacă Săndoi îl va titulariza pe fiului fostului internațional Cristi Dulca.

La Dinamo, Gabriel Torje recunoaște că situația echipei din Ștefan cel Mare nu este delor una fericită, însă spune că, în iarnă, toți jucătorii ar fi semnat dacă li se asigura locul la baraj.

„Este foarte greu să treci peste două echipe. E aproape imposibil ca noi să câștigăm tot și ambele formații să se încurce cât avem noi nevoie. Suntem conștienți că va fi greu la baraj.

Cred că dacă în ianuarie ne zicea cineva dacă vrem să jucăm baraj, cu toții ziceam da. Era o diferență destul de mare de puncte în iarnă. Indiferent ce echipă o să fie la baraj va fi un meci de care pe care”, afirmă micuțul mijlocaș.

Dinamo a profitat de pauza pentru echipele naționale ca să dispute un amical cu Zimbru Chișinău. Formația din Liga 1 s-a impus cu 2-0. Totuși, situația de la Dinamo nu îi dă pace portarului Mihai Eșanu: „Pentru mine, este o rușine să ne salvăm așa, dar, dacă altfel nu am fi putut, mă bucur că reușim așa”.

„Trebuie să pregătesc echipa pentru baraj. Trebuie să îmbunătățim multe lucruri. Data trecută a fost o situație și mai grea, dar și acum este dificil. Sunt realist, barajul este soluția acum.

Avem mulți jucători accidentați. Când vrei să construiești echipa, nu poți schimba atâți jucători. Dacă jucătorii nu au încredere, nu putem câștiga”, a declarat antrenorul ceh Dușan Uhrin, după înfrângerea cu Rapid.

În ultimul meci dintre cele două, Dinamo a învins cu 1-0, gol al moldoveanului Carp. Era 13 decembrie 2021. Mai în spate un an, în etapa a 4-a, cu Chindia gazdă, golul lui Daniel Florea a decis jocul disputat la Buzău, scor 1-0. Tot în 2021 s-au jucat și două jocuri din stagiunea trecută: Dinamo - Chindia 0-0 și 0-1.

Superbet are cota 1.72 pentru Șansă Dublă X2 (remiză sau câștigă Dinamo).

Chindia vs Dinamo

X2
Cotă
1.72

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol