​În Liga 2 la fotbal, al doilea eșalon fotbalistic al României, demarează etapa a doua din play-off, perioada decisivă de după sezonul regulat. Joi, în ultima zi a lunii martie, de la ora 19:30, Hermannstadt luptă, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cum Petrolul Ploiești (50 de puncte) pare sigură de promovare, pentru cel de-al doilea loc care trimite automat în Liga 1 se duelează FC Hermannstadt (44 de puncte) și U Cluj (43 de puncte).

Aflată pe 4, cu 38 de puncte, Steaua București n-are drept de promovare, așa că, aflată pe locul 5, Concordia Chiajna (37 de puncte) se așteaptă să urce pe loc de baraj. În afara „roș-albaștrilor”, o altă formație care „arbitrează” play-off-ul este Unirea Slobozia, aflată pe locul 6, cu 33 de puncte.

Hermannstadt a pornit bine în play-off: 2-0 cu Unirea Slobozia, însă tremură pentru locul 2, la care râvnește și rivala ardeleană Universitatea Cluj.

Pentru oricare dintre acestea, un meci de baraj cu Dinamo nu va fi considerat floare la ureche, în pofida problemelor proverbiale pe care le au „câinii roșii”.

Rămâne de văzut cum se va raporta Petrolul Ploiești la lupta pentru locul 2, după ce își va asigura matematic promovarea.

Se știe că Marius Măldărășanu, antrenorul de la Hermannstadt, este legat suflește de „găzari”.

Trupa din Ploiești l-a lansat în fotbalul mare (1996-1998), după ce l-a luat din anonimat, de la Petrolul Teleajen (1993-1996), și l-a propulsat să semneze cu Rapidul antrenat de Mircea Lucescu (1998-2003).

Ilfovenii conduși de pe margine de antrenorul Claudiu Niculescu au chinuit-o runda trecută pe Steaua, în fața căreia au trecut pe lângă victorie. Au fost egalați în prelungiri. Azdren Llullaku n-a uitat că a fost golgheterul României și a punctat în poarta formației lui Daniel Oprița.

În sezonul 2016-2017, albanezul cu origini kosovare a marcat 16 goluri în 21 de etape jucate în Liga 1 în tricoul echipei Gaz Metan Mediaș, grupare aflată acum la un pas de dizolvare.

Performanța personală i-a atras asigurat atunci prima poziție în topul „tunarilor” din România și i-a adus un transfer în Kazahstan, la FC Astana.

Cele două echipe s-au înfruntat în 2021. S-a terminat 0-0, cu gazdele de la Chiajna evoluând în 10 oameni din minutul 45. Mizăm și acum pe un joc echilibrat, cu goluri puține, așa cum se întâmplă frecvent în eșalonul secund.

Superbet propune cota 1.5 goluri pentru 0-2 goluri în meci.

Hermannstadt vs Chiajna
Cotă


0-2 goluri în meci
1.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol