S-a ajuns în faza optimilor de finală în Liga Campionilor la handbal, echipele masculine. În manșa tur, miercuri, 30 martie, de la ora 21:45, formația germană SG Flensburg Handewitt o așteaptă, pe teren propriu, pe echipa maghiară Pick Szeged. Tot miercuri se mai joacă, în faza respectivă, partida Elverum - PSG.

Minge de handbalFoto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / AFP / Profimedia

SG Flensburg-Handewitt este a 4-a forță din Bundesliga, după SC Magdeburg, Kiel și Fuchse Berlin.

În Liga Campionulor vine după un eșec cu Barcelona, scor 22-29, iar SG Flensburg Handewit rămâne fără victorie în fața formației ”blau-grana” din 2007.

În Grupa B a Ligii, nemții au terminat după Vive Kielce, Barcelona, PSG, Telekom Veszprem și după Porto. Doar Dinamo București și Motor Zaporojie au fost mai slabe decât gruparea germană.

Ungurii au aterizat în „optimi” din Grupa A, terminată pe locul 3, după Aalborg și Kiel, lăsându-le în urmă pe Montpellier, Vardar 1961, Elverum, PPD Zagreb și Meșkov Brest.

Teoretic, o serie mai ușoară. Szeged este lider în Ungaria, după 19 etape, înaintea rivalei Telekom Veszprem, fiind o luptă în doi pentru titlu.

Cele două au avut ultimul duel pe 28 februarie 2021, în plină pandemie. SG Flensburg Handewitt n-a putut disputa jocul, așa cum era planificat, la Pick Szeged, din cauza mai multor cazuri de Covid-19 din Ungaria.

Jocul a fost anulat de asociația europeană, EHF, iar nemții au câștigat la „masa verde”, scor 10-0.

Trei jucători au fost testați pozitiv după un meci cu HC Meșkov Brest (Belarus). Întreaga echipă din Brest a intrat în carantină, ca măsură de precauție, din cauza cazurilor din Szeged.

„Ținând cont de perioada de incubație a unei posibile infecții, riscul de infectare pentru SG este prea mare”, a motivat Flensburg de ce a refuzat să facă deplasarea în Ungaria, pentru jocul din etapa a 5-a a Grupei A.

Flensburg pierduse anterior 4 puncte la „masa verde”, după meciurile anulate cu Vardar Skopje și cu FC Porto.

Ambele jocuri au fost anulate din cauza carantinei și a reglementărilor de intrare în Germania. Responsabilii din Flensburg au exprimat apoi critici aspre, care au fost însă respinse de EHF.

Tradiția „joacă” de partea nemților, în duelurile cu Pick Szeged. Germanii s-au impus de fiecare dată pe teren propriu.

În 8 meciuri, toate disputate în Liga Campionilor, germanii au câștigat 6, unul s-a încheiat remiză, iar ungurii a învins o singură dată, acasă.

Iată scorurile: 10-0 (2021), 26-24 și 34-26 (2020), 24-24 (2019), 27-25 și 28-30 (2018), 33-20 și 27-26 (2011).

Superbet oferă cota 1.45 pentru Final 1 (victorie Flensburg).

Flensburg vs Pick Szeged
1

Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol