Portugalia este la un pas de marele vis: participarea la Qatar 2022, competiție fotbalistică programată în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. Meciul cu Macedonia de Nord este ultimul obstacol pentru Cristiano Ronaldo în drumul spre turneul final. Partida are loc marți seara, 29 martie, de la ora 21:45, pe arena „Dragao” din Porto.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Portugalia și Macedonia de Nord concurează pentru un loc în Qatar 2022. Este finala play-off-ului. 90 de minute pentru fiecare de a merge la Cupa Mondială, calificarea fiind o premieră pentru Macedonia.

Naționala lui Fernando Santos a învins Turcia cu 3-1 în semifinale, marcatori Otavio, Diogo Jota si Nunes, iar gruparea lui Milevski a eliminat Italia cu golul din final al lui Trajkovski.

Cristiano Ronaldo și coechipierii săi au încheiat turul de calificare pe locul doi, în spatele Serbiei, cu 17 puncte.

5 victorii, două egaluri și o singură înfrângere, în returul contra trupei lui Stojkovic.

Golul lui Mitrovic din minutul 90 a trimis Portugalia în barajul de calificare. La Campionatul European, astă-vara, lusitanii au fost eliminați de Belgia.

În Grupa J a campaniei de Mondiale, Macedonia de Nord a surprins pe toată lumea, J terminând pe locul al doilea în spatele Germaniei, cu 18 puncte. România nu a ținut pasul, oprindu-se la 17 puncte.

Două KO-uri suferite de Elmas și colegii lui: împotriva Germaniei, la Skopje, și cu România, la București.

La Euro 2020, naționala antrenată de Angelovski a terminat grupa pe ultimul loc, fără niciun punct, dar n-a înregistrat un recul apoi, în preliminariile Mondiale. Acum, n-are nimic de pierdut contra Portugaliei, la fel cum n-a avut nici contra Italiei.

Portugalia și Macedonia de Nord s-au întâlnit până acum doar în două amicale. Primul, în 2003, a fost câștigat de lusitani cu 1-0, gol Luis Figo.

Echipa națională era antrenată de Felipe Scolari, brazilianul care a fost campion mondial în 2002 cu naționala țării sale. Al doilea joc, cel din 2012, s-a încheiat 0-0.

Superbet oferă cota 1.45 pentru 0-3 goluri, la secțiunea Total Goluri Meci.

Portugalia vs Macedonia de Nord
Cotă


0-3 goluri în meci
1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol