Echipele de fotbal Las Palmas și Leganes au meci direct, luni seară, în etapa cu numărul 33 din La Liga 2, așa cum se numește acum Segunda Division, a doua ligă de fotbal a Spaniei. Ambele sunt departe de zona play-off. Meciul are loc luni, 28 martie, de la ora 22:00.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Drumul până la confruntările cu Barcelona și cu Real Madrid este lung, aproape imposibil de atins în actuala stagiune pentru Las Palmas și Leganes, două grupări trecute prin La Liga.

Las Palmas este pe locul 12, cu 44 de puncte, iar Leganes este pe 15, cu 42 de puncte.

Gazdele își asumă noua realitate. Vin după o perioadă oribilă. Pe 19 martie au învins-o pe Valladolid, 1-0, dar, înainte, au bifat 5 meciuri fără victorie, cu 3 eșecuri și două remize.

Din acel moment, Las Palmas, aruncată la 7 puncte în spatele liniei care trimite în play-off, a decis să declare că promovarea nu mai este un obiectiv.

S-a izbutit astfel reducerea presiunii pe termen mediu, iar astfel a venit ultimul succes. Așadar, obiectivul cu care s-a început sezonul, promovarea, a fost anulat peste noapte.

Leganes are alt gen de îndoieli. Împrumutul lui Lazar Randjelovic de la Olympiakos Pireu are inclusă o clauză de 1,8 milioane de euro, în cazul transferului definitiv.

Leganes va trebui să negocieze cu Olympiakos dacă, în cele din urmă, va decide să-l cumpere pe Randjelovic, un sârb în vârstă de de 24 de ani. Contractul său cu Olympiakos expiră în 2024.

„Mă simt excelent în Spania. Nu m-ar deranja să joc tot în liga secundă. Oamenii mă tratează grozav, îmi place Spania... De ce nu?", a răspuns Randjelovic, într-un interviu acordat pentru AS, la începutul anului.

Randjelovic este evaluat de Transfermarkt, în prezent, la suma de 2,5 milioane de euro.

Iar în tur, Leganes s-a impus cu 4-1, iar sârbul și-a făcut datoria și a marcat un gol. Tot în 2021, cu Las Palmas gazdă, s-a terminat 2-1. În vremuri mai îndepărtate au fost partide cu goluri puține: 1-0 în 2020, 0-0 în 2018 și 2-0 în 2017.

Superbet are cota 1.6 la pariul 0-2 goluri la secțiunea Total Goluri Meci.

Las Palmas vs Leganes Cotă


0-2 goluri în meci
1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol