​Lupta pentru un loc în La Liga, prima divizie de fotbal a Spaniei, să duce în ritm susținut. Duminică, 27 martie, de la ora 22:00, Almeria o primește acasă pe Girona, în etapa a 33-a din La Liga 2 (Segunda Division). Primele două locuri trimit direct pe prima scenă, iar pozițiile 3-6 susțin play-off.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ambele echipe au arătat forță până acum. Almeria este pe locul 2 în clasament, după 32 de etape, cu 62 de puncte, la patru puncte în spatele liderului Eibar (un meci în plus disputat). Cu 51 de goluri, Almeria are cel mai bun atac din serie.

Gazdele au avut prestații oscilante la cele mai recente apariții: succes cu Tenerife (1-0), remiză cu Almeria (3-3) și eșec cu Zaragoza (0-2). Înaintea lor, o serie excelentă de 4 victorii.

Girona este pe locul 4, dar diferența de puncte între cele două este mare: 10 puncte. Nu riscă însă să alunece dincolo de locul 6. Formația de pe locul 7 are 46 de puncte, așadar 6 puncte distanță, cu 10 runde rămase de jucat până la finalul sezonului regulat.

Girona a băgat frica în adversari, cu 3 victorii la rând: 2-1 cu Oviedo, 3-1 cu Las Palmas și 5-1 cu UD Ibiza.

Míchel, antrenorul celor de la Girona, are psiholog la echipă, după ce a admis că și el a trecut prin perioade dificile: „Am fost doi ani la psiholog, pe când eram jucător de la Rayo”.

De asemenea, discuția cu un specialist l-a ajutat să treacă peste greutăți în antrenorat.

„Nu mi-a fost frică pentru postul meu. Am trăit de pe urma rezultatelor, dar am fost mereu calm, pentru că proiectul a fost solid și s-a confirmat că șefii au încredere în mine.

Dacă există încredere din partea clubului, dar echipa nu se simte confortabil, lucrurile nu vor merge bine.

Cifrele nu au fost bune, dar jucătorii au avut sentimentul că trebuie să continuăm cu filozofia noastră. Când au venit rezultatele, atunci ei au realizat că ceea ce făceam oferă perspective bune”, spune tehnicianul.

Obiectivul este promovarea: „Am ratat două play-off-uri, iar situația asta face ca problema promovării să fie obsesivă aici, la Girona.

Am spus-o de la început, este o cursă de fond. Dacă suntem în play-off este o realizare importantă. Nu renunțăm”.

Superbet are cota 2.05 pentru Final 1 (victorie Almeria).

Almeria vs Girona
1

Cotă 2.05


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol