​Două naționale calificate direct la Cupa Mondială de fotbal din Qatar (turneu final programat în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022) dispută un meci amical la Londra, sâmbătă, 26 martie, de la ora 19:30, gazdă fiindu-le stadionul „Wembley”.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Anglia este vicecampioana en-titre a Europei și visează la titlul suprem la Mondialul invernal de peste câteva luni. A terminat preliminariile mondiale cu 6 puncte în fața Poloniei, pierzând doar 4 puncte pe traseu, din cele 30 puse în joc.

La ultima partidă din Grupa I, Anglia s-a impus cu 10-0 în San Marino, ocazie cu care atacantul Harry Kane a marcat de 4 ori.

Este primul meci al Angliei în anul 2022.

„Am avut 19 meciuri anul trecut, au fost multe și am avut multe învăţăminte de tras. Vom avea acum o bună oportunitate să ne uităm la ce am făcut în ultimele luni şi să analizăm tinerii jucători, să vedem cum pot ei progresa şi care este experienţa de care au nevoie în următoarele 6 sau 7 luni, înainte de Cupa Mondială”, este de părere selecționerul britanicilor, Gareth Southgate.

Harry Kane are 48 de reușite în tricoul Albionului. Cu golurile din San Marino, căpitanul naționalei a avut 16 reușite în 2021 la națională, record într-un an calendaristic, depășind cu mult performanța lui George Hilsdon (12), care rezista din 1908, adică de 113 ani.

Mai important pentru „HurriKane” este că l-a egalat pe Gary Lineker pe locul 3 în topul celor mai prolifici jucători insulari.

Ambii au 48 de goluri, dar vârful lui Tottenham deține o medie mai bună (0,72 față de 0,6).

Înaintea jucătorului de la Tottenham mai sunt doar Bobby Charlton (49) și Wayne Rooney (53). Încă 6 goluri și Harry va fi primul în această ierarhie.

Elveția a răsturnat calculele hârtiei și a trimis Italia la baraj. Spulberată la Europene de Squadra Azzurra (3-0 la Roma, pe 16 iunie 2021), naționala din Țara Cantoanelor și-a luat revanșa cu vârf și îndesat. A remizat, scor 1-1, cu Italia, pe 12 noiembrie, și a terminat pe locul 1 în Grupa C.

Elveția a reușit performanța avându-l pe bancă pe Murat Yakin, cel care i-a luat locul eternului Vladimir Petkovic, plecat în Franța, la formația Bordeaux. Tehnicianul cu origini sârbești a pregătit naționala „ceasornicarilor” în intervalul 2014-2021.

În iunie 2019, cele două selecționate s-au duelat în UEFA Nations League. S-a impus Anglia, la penalty-uri, după 0-0 în timpul regulamentar.

Superbet are cota 1.72 la pariuri PsF X (egal la pauză sau la final).

Anglia vs Elveția
PsF X


Cotă 1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol