Calificată la Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022 (21 noiembrie-18 decembrie), naționala Franței, campioana mondială en-titre, își turează motoarele într-un test cu Coasta de Fildeș, o națională din Africa, un continent de unde Ligue 1 se „alimentează” frecvent cu fotbaliști.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Meciul se dispută vineri, 25 martie, de la ora 22:15, la Marsilia, pe „Stade Velodrome”. Este un duel aparent inegal între „cocoși” și „elefanți”.

Ultimul nume important adus în Franța din Coasta de Fildeș este Didier Drogba, plecat din fotbalul mare din Hexagon, de la Le Mans, Guingamp și de la Olympique Marseille înainte să devină un star mondial la Chelsea Londra.

În schimb, ivorienii își ling rănile după o Cupă a Africii dezamăgitoare, unde erau printre favoriți, dar n-au făcut mare brânză. Au jucat ultima oară cu Egipt, 0-1, pe 26 ianuarie, în optimile de finală ale competiției.

Etern rezervor de talente, Coasta de Fildeș a fost o pepinieră extraordinară cu predilecție pentru Ligue 1, un campionat nu la fel de bogat precum Premier League, La Liga, Serie A sau Bundesliga, motiv pentru care are nevoie să promoveze talente de pe continentul negru, aduse pe sume ridicole și revândute pe munți de bani.

Chiar și osatura campioanei mondiale din 1998 s-a format pe fotbaliști cu origini africane. Patrick Vieira este născut la Dakar, Senegal, iar Marcel Desailly a văzut lumina zile la Accra (Ghana). De asemenea, Zinedine Zidane are origini algeriene, la fel ca și Karim Benzema, actualul vârf de atac al Franței.

Selecționerul Didier Deschamps a făcut modificări în lot. Testat pozitiv joia trecută pentru Covid-19, Benjamin Pavard, de la Bayern Munchen, este în dubiu dacă să răspundă sau nu convocării.

Contul oficial de Twitter al echipei Franței a anunțat că jucătorul a fost înlocuit cu William Saliba, fundaș la Olympique Marseille.

Franța va disputa al doilea meci de verificare cu Africa de Sud, pe 29 martie, la Lille. La turneul final din lumea arabă, Franța are a doua șansă la câștigarea trofeului, devansând Anglia, Spania și Germania. Doar Brazilia stă mai bine decât toate.

Superbet are cota 2.1 la O1+ (oaspeții marchează), la secțiunea Total Goluri Oaspeți.

Franța vs Coasta de Fildeș
O1+


Cotă 2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol