Cupa Mondială de fotbal fără Cristiano Ronaldo? Nu este o variantă exclusă, la cum arată tabloul. Superstarul portughez și colegii lui au de câștigat două meciuri pentru a ajunge la turneul final suprem, probabil ultimul pentru CR7 - cel mai prolific marcator din istoria fotbalului.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Primul test vine peste lusitani joi, 24 martie, de la ora 21:45, pe „Estadio do Dragao” din Porto.

Portugalia-Turcia este un duel între CR7 și Calhanoglu, apoi, pentru învingător urmează întâlnirea contra câștigătoarei dintre Italia și Macedonia de Nord. Împotriva turcilor, trecutul este în favoarea lusitanilor.

Portugalia lui Cristiano Ronaldo, pregătită de experimentatul Fernando Santos, țintește primul obiectiv pentru Qatar 2022 în dauna naționalei lui Stefan Kuntz, un neamț adus să facă Turcia mare, după dezastrul de la EURO 2020.

Portugalia s-a trezit aruncată în play-off de golul marcat de Alexandar Mitrovic (jucător legitimat în liga a doua engleză, la Fulham), în minutul 90.

Serbia a câștigat meciul direct și implicit calificarea de pe primul loc la Cupa Mondială.

O umilință pentru CR7 și coechipierii săi, rămași pe locul secund în Grupa A, cu 17 puncte. Anterior, Portugalia reușise doar o remiză fără goluri cu Irlanda.

Ultima victorie în grupă a izbutit-o pe 12 octombrie împotriva Luxemburgului (5-0).

Turcia a terminat Grupa G pe locul 2, în spatele Olandei. Echipa națională a Semilunei a câștigat ultimele 3 meciuri, împotriva Letoniei, Gibraltarului și a Muntenegrului.

Norvegia lui Erling Haaland a fost astfel depășită și a ieșit din competiția pentru Mondiale.

Portugalia și Turcia au fost adversare în 8 ocazii. Niciodată partida directă nu s-a terminat la egalitate.

Naţionala lusitanilor are un avantaj clar în bilanţul precedentelor jocuri, cu 6 victorii.

Ultima confruntare a avut loc chiar acum 10 ani. Era un amical disputant pe „Da Luz” din Lisabona, meci câștigat de gruparea lui Burak Yilmaz: 3-1, cu o „dublă” semnată de Umut Bulut, un gol Nani și un autogol Pepe.

Înainte însă, Portugalia a avut 5 victorii consecutive. Cea mai recentă, în faza grupelor Euro 2008: 2-0, marcatori Pepe și Raul Meireles.

Turcia are ca performanță de răsunet la Cupa Mondială locul 3 din 2002, competiția din Coreea de Sud și Japonia.

Pentru echipa națională antrenată de germanul Stefan Kuntz, obținerea biletelor pentru Qatar 2022 ar fi bornă istorică, la 20 de ani distanță de la ultima calificare.

Lusitanii au reușit să se califice în competiție de fiecare dată din 1998 încoace.

Superbet are cota 2.45 pentru I X (egalitate pe tabela de marcaj, după primele 45 de minute).

Portugalia vs Turcia
I X


Cotă 2.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol