Naționala de fotbal a Italiei se pregătește să dea piept cu Portugalia sau cu Turcia, pentru un loc între cele 32 de naționale de la Cupa Mondială din Qatar 2022 (21 noiembrie-18 decembrie), a 22-a ediție a turneului final suprem.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Înainte însă, joi, 24 martie, de la ora 21:45, are în cale un obstacol de care n-are voie să se împiedice, Macedonia de Nord, selecționată prezentă la ultima ediție a Europenelor.

De altfel, ultimele două campioane ale Europei, Portugalia 2016 și Italia 2020, au probleme mari în a obține calificarea la o competiție superioară întrecerii continentale, așa cum este socotită Cupa Mondială.

La Palermo, pe arena „Renzo Barbera”, echipa lui Roberto Mancini îl înfruntă pe macedoneanul Elmas (legitimat la Napoli), în semifinala play-off-ului. Selecționerul Squadrei Azzurra a convocat 33 de jucători, alături de care dă asaltul asupra competiției din Qatar 2022.

Prima reprezentativă peninsulară, în ultimele meciuri oficiale, a reușit doar două remize, împotriva Elveției și a Irlandei de Nord, rezultate care au catapultat-o în baraj. Cea mai recentă victorie a venit împotriva Belgiei, în finala mică din Liga Națiunilor.

Macedonia de Nord a reușit însă să realizeze două succese, în disputele cu Armenia și cu Islanda, adjudecându-și locul 2 în Grupa J, în spatele Germaniei.

A terminat cu 18 puncte, în vreme ce România a fost lăsată pe dinafară, cu 17 puncte.

Potrivit bookmakerilor, Italia are o probabilitate de 91% să câștige semifinala play-off-ului. Avantajul terenului propriu nu este deloc de neglijat.

Doar două dueluri precedente, în meciurile oficiale, au avut loc între Italia și Macedonia de Nord.

Au fost adversare în Grupa G a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia 2018. În prima manșă, la Skopie, azzurrii au câștigat cu 3-2: Belotti a marcat o dată, iar o „dublă” a venit de la celălalt atacant, Immobile.

Pentru gazde au punctat Nestorovski și Hasani. Echipa națională a Macedoniei era pregătită de italianul Ventura.

Meciul retur, de la Torino, s-a încheiat cu 1-1: marcatori Chiellini și Trajkovski.

Ajunsă în play-off, Italia nu a reușit să meargă la Mondiale, fiind eliminată de Suedia. Astăzi, napoletanul Elmas conduce Macedonia de Nord împotriva „albaștrilor”, pe „Barbera”.

În istoria sa, Macedonia de Nord nu a ajuns niciodată la Cupa Mondială, iar duelul de joi seară prinde Italia într-un moment de răscruce, vorbindu-se despre o nouă schimbare de generații.

Superbet are cota 1.47 pentru 0-3 goluri la Total Goluri Meci.

Italia vs Macedonia de Nord
Cotă


0-3 goluri în meci
1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol